Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté zahájili hlídky na Rozkoši, jeden z jezdců na vodním skútru už dostal pokutu

Policisté na hlídkovém člunu zahájili pravidelné kontroly na přehradní nádrži Rozkoš. Kontrolují doklady k plavidlům, oprávnění k řízení plavidel, ale především bezpečnost na vodní hladině. Jeden z jezdců na vodním skútru už dostal pokutu za nedovolenou akrobacii, při které by mohla hrozit srážka s plavcem.

Přehradní nádrž Rozkoš u České Skalice o víkendu ožila hlídkujícími policisty na člunu i na březích.  Policisté sem budou podle povětrnostních podmínek vyrážet téměř každý víkend a o prázdninách i několikrát v týdnu. Kromě kontroly vodní hladiny se chtějí zaměřit i na návštěvníky nádrže u břehů, kterým budou připomínat zásady, jak se bezpečně chovat na vodě a u vody. 

Slunečné větrné počasí o uplynulém víkendu na Rozkoš přilákalo jachtaře, jezdce na skútrech, paddleboardech, ale i plavce. Policisté společně s pracovníkem Státní plavební správy proto kontrolovali, zda na vodě nejezdí nikdo bez patřičných oprávnění, pod vlivem návykových látek, nebo mimo vyznačené zóny.

„Do hledáčku, a to doslova, protože jeden z policistů na přídi dalekohledem sledoval dění na hladině i přilehlých březích, se dostali také jezdci na vodních skútrech. Jeden z nich pak musel při kontrole sáhnout do peněženky a uhradit sankci, uloženou pracovníkem plavebního úřadu, neboť na vodě příliš divočil, a tím provozoval nedovolenou akrobacii, při které mohla hrozit srážka s jiným plavidlem nebo i s plavcem,“ říká policejní mluvčí Eva Prachařová s tím, že na plavce, kterých na vodní hladině potkali policisté ten den několik, vždy řádně označených viditelnou bójkou, ostatně museli dávat bedlivý pozor i sami policisté.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, bezpečně u vody, prevence, plavci, skútr, vodní nádrž, Rozkoš, Česká Skalice, lodě, plavec, vodní povrch, Státní plavební správa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté zahájili hlídky na Rozkoši, jeden z jezdců na vodním skútru už dostal pokutu  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.