Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Teplicích vyhořela zemědělská budova, škoda je v milionech korun

Nebezpečný požár haly s hořlavými látkami likvidovali hasiči v Teplicích nad Metují. Při požáru naštěstí nebyl nikdo zraněn. Škodu, kterou plameny napáchaly na budově i uskladněných strojích, hasiči odhadují zhruba na šest milionů korun.

Včera před devátou večer přijali hasiči hlášení o požáru zemědělské budovy v Teplicích nad Metují. Hořela starší budova, a to její administrativní i skladovací část. „Na likvidaci plamenů bylo nasazeno několik vodních proudů, využita byla také výšková technika. Zároveň bylo zřízeno čerpací stanoviště, aby byl na místě dostatek hasební látky,“ popsala mluvčí hasičů Marina Götzová.

Ve skladovací části haly byly kromě strojů také vysoce hořlavé látky včetně olejů a pohonných hmot. „Pohyb uvnitř hořícího objektu byl pro hasiče nebezpečný. Vlivem požáru se část střešní konstrukce propadla, proto probíhal hasební zásah převážně z vnější části z boku budovy a pomocí automobilového žebříku,“ dodává Götzová.

 Při zásahu využívali hasiči dýchací techniku, zásoby lahví se vzduchem dováželi z náchodské stanice. Na místě byl i protiplynový kontejner z centrální stanice Hradec Králové. „Jednotkám se podařilo lokalizovat požár chvíli po půlnoci, po jedné hodiny ranní se většina vracela zpět na základny. Na dohlídku nad požářištěm zůstali na místě dobrovolní hasiči z Teplic nad Metují a Žďáru nad Metují,“ uvedla mluvčí.

Podrobné ohledání požářiště proběhne dnes, na starosti ho má kromě vyšetřovatele hasičů také skupina z Institutu ochrany obyvatelstva z Lázní Bohdanče se specializací na elektro.

Při požáru zasahovali profesionální hasiči ze stanic Broumov, Náchod a Hradec Králové a dobrovolní hasiči z Meziměstí, Police nad Metují, Teplic nad Metují, Adršpachu, Bukovice, Jetřichova, Stárkova, Velkých Petrovic a ze Žďáru nad Metují. Dobrovolní hasiči z Broumova a Náchoda držely zálohy na vlastních zbrojnicích pro případ jiné mimořádné události.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky požár, hasiči, Teplice nad Metují, dobrovolní hasiči, Hradec Králové, Náchod, Broumov, Žďár nad Metují

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Teplicích vyhořela zemědělská budova, škoda je v milionech korun  |  Náchodsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.