Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Krádeže v autokempech odstartovaly. Policisté radí, jak se v létě nestát obětí zlodějů

Přestože jsou rekreační pobyty kvůli koronaviru stále zakázané, zloději už tento týden zahájili svoji sezonu v Autokempu Jinolice na Jičínsku, odkud zmizely paddleboardy. Průměrně šikovný zloděj vás nepozorovaně okrade během několika vteřin, varují policisté.

Policisté na Jičínsku řeší krádež v areálu Autokempu Jinolice, odkud zatím neznámý zloděj ukradl z uzamčené budovy bývalé restaurace pět paddleboardů za více než 30 tisíc korun. Jelikož autokempy navštěvuje každoročně velké množství lidí a krádeže v nich jsou poměrně časté, policie už nyní apeluje na veřejnost, aby si lidé dávali větší pozor na své věci.

Právě v létě, kdy se koná řada kulturních a společenských akcí, kterých se účastní velké množství lidí, řeší policisté každoročně větší počet kapesních krádeží, krádeží věcí z aut, ze stanů a rekreačních chatek.

„Je třeba mít stále na paměti, že průměrně šikovný zloděj vás nepozorovaně okrade během několika vteřin. Pro pachatele jsou snadnou kořistí věci z kapes, batohů nebo kabelek, ale i předměty, které jsou uloženy ve vozech či plátěných příbytcích. Jsou schopni je zcela bez povšimnutí během rekordně krátké doby odcizit,“ varuje policejní mluvčí Lucie Konečná. Policisté proto radí nebrat si s sebou na akce cenné věci jako šperky nebo elektroniku a auto, stan i chatku řádně zamykat (a to i v noci, když spíte). „V autě nenechávejte na viditelném místě pokud možno vůbec nic. Ani zavřený úložný prostor vozu, do kterého není vidět, však není zárukou bezpečnosti,“ upozorňuje mluvčí.

Při nocování je dobré mít všechny cenné předměty a peníze u sebe. „Ve stanu je ukládejte k hlavě a ne k nohám. Nenechávejte je v žádném případě v předsíňce stanu či chatky,“ radí Konečná.

V přechodném obydlí bychom také nikdy neměli nechávat volně ležet klíče od vozu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Autokemp Jinolice

Štítky policie, krádež, zloděj, kapsář, léto, Jinolice, autokemp, okres Jičín, stan, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krádeže v autokempech odstartovaly. Policisté radí, jak se v létě nestát obětí zlodějů  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.