Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté na Jičínsku řeší vážnou nehodu cyklistky pod vlivem

Policisté na Jičínsku řeší víkendovou nehodu opilé cyklistky na elektrokole. Žena se nejspíš nevěnovala řízení, vjela do protisměru a poté i s kolem spadla do silničního příkopu. Cyklistka skončila v péči lékařů.

Padesátiletá žena jela v sobotu večer od Rohoznice směrem na Jeníkov. „Podle prvotních informací se žena zřejmě plně nevěnovala řízení a vjela do protisměru, kde i s elektrokolem spadla do silničního příkopu. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že žena měla před jízdou pozřít alkohol, jelikož nebyla schopna s ohledem na svá zranění provést dechovou zkoušku, byl vyžádán odběr krve v nemocnici,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná.  Naštěstí měla žena na hlavě přilbu, přesto ale skončila v péči lékařů.

Policisté varují, že cyklisté, kteří se na jaře houfně vracejí do silničního provozu, jsou společně s chodci a motoristy nejohroženějšími účastníky silničního provozu. „Nejsou chráněni deformačními zónami, bezpečnostními pásy a dalšími prvky pasivní bezpečnosti, tak jako vozidla,“ vysvětluje mluvčí.  

Elektrokola využívají v čím dál větší míře zejména senioři nebo fyzicky méně zdatní jezdci. „Ovšem ani na elektrokole se rozhodně nevyplatí podceňovat bezpečnostní prvky, zejména pak cyklistickou přilbu, která dokáže ochránit hlavu jak mladých, tak i dříve narozených jezdců. Také je nutné naučit se tato kola bezpečně ovládat,“ varuje Konečná.

Na cyklisty policisté nahlíží stejně jako na ostatní řidiče – proto i cyklisté se musí plně věnovat řízení a nesmí v silničním provozu jezdit pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných látek.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, alkohol, kolo, nehoda, Jičínsko, cyklista, okres Jičín, silniční provoz, Lucie Konečná, Rohoznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté na Jičínsku řeší vážnou nehodu cyklistky pod vlivem  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.