Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Hořicích opravují silnice zničené při stavbě mostu na I/35

Silničáři začali v Hořicích na Jičínsku opravovat zničené silnice, po kterých od dubna 2019 do listopadu 2020 vedla objížďka kvůli stavbě mostu na hlavní silnici I/35 z Hradce Králové do Jičína a Liberce. Součástí oprav, které potrvají do začátku května, je i oprava železničního přejezdu u železničního nádraží, uvedla hořická radnice.

Řidiči v jižní části devítitisícových Hořic musejí kvůli opravám silnic jezdit objížďkami. Například příjezd do Hořic ve směru od Hradce Králové Husovou ulicí není možný. "Harmonogram prací byl uzpůsoben tak, aby dopravní omezení v dotčeném území byla co nejmenší," uvedl Jan Vítek ze stavební firmy M-Silnice, která opravy dělá.

Stavbaři nejprve začali s opravami Táboritské ulice. Nyní pracují na opravě železničního přejezdu, od soboty budou opravovat jižní část Husovy ulice a křižovatku ulic Husova a Táboritská. Vše zakončí do 9. května doděláním opravy Táboritské ulice.

Opravy silnic, po nichž vedly objížďky, jsou součástí čtvrtmiliardové investice Ředitelství silnic a dálnic ČR do stavby mostu na silnici I/35. Stavba nahradila zchátralý most z roku 1979. V době stavby denně po objížďkách přes Hořice projelo přes 14.000 vozidel.

Nová mostní konstrukce na I/35 má 15 polí a ve výšce téměř 16 metrů přemosťuje železniční trať, Chvalinský potok a tři pozemní komunikace. S délkou 460 metrů jde o jednu z nejdelších estakád na silnicích v Královéhradeckém kraji.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, silnice, stavby, Hořice, oprava, Hradec Králové, Liberec, Jičín, okres Jičín, Jan Vítek, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hořicích opravují silnice zničené při stavbě mostu na I/35  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.