Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Technické služby v Jičíně mají plán zimní údržby. Některé rajóny byly přerozděleny

Plán zimní údržby v Jičíně na sezonu 2020/21, byl radou města schválen. Jde o dokument, kterým se řídí Technické služby města Jičína v průběhu chladného období roku. Vydává se každým rokem, aby se zajistila jeho aktuálnost. Technické služby se snaží vyjít vstříc připomínkám veřejnosti.

Plán údržby v letošní sezoně vychází z předešlých let. Jsou v něm ale novinky. Došlo k přerozdělení rajónů tak, aby v oblastech s úzkým průjezdem a ohledem na zaparkovaná auta, byla pokaždé nasazena technika s úzkou radlicí.

Týká se to části Husovy ulice mezi ulicemi Českých bratří a Fügnerova, ulice Kosmonautů od restaurace U Šuků k obchodu COOP nebo ulice Pod Koželuhy od křižovatky s ulicí Příční ke křižovatce s ulicí Sokolovská. Podobných lokalit je více.

V plánu zimní údržby se počítá i s dalšími novinkami

Nově se bude udržovat i chodník u nedávno vybudovaného podchodu u nové kruhové křižovatky v Robousích. V ulicích města bude více beden s posypovým materiálem. Celkem jich tu najdeme padesát osm. Hubálkova ulice bude udržována najímanou technikou bez chemického ošetření.  

Vozový park technických služeb byl rozšířen o nové vozidlo pro zimní údržbu, které je vybaveno sypačem. Nahradí v ulicích takzvanou multikáru. Pro údržbu místních komunikací jsou v současné době ve vozovém parku dva specializované sypače, které se dají použít i na prohrnování. Jsou zde i čtyři kolové traktory.

Pro údržbu chodníků mají technické služby k dispozici celkem šest traktůrků, respektive multicarů. Pro odklízení větší hmoty sněhu, poslouží i dva nakladače.

„I když pracovníci technických služeb mají zkušenosti a jsou připraveni řešit i sněhovou kalamitu, přijde-li bílá tma, pak není možné zajistit, aby všechny komunikace byly okamžitě odklizené,“ uvedl mluvčí jičínské radnice Jan Jireš.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Jičín, zimní údržba, plán, novinky, údržba, Svaz českých a moravských spotřebních družstev, Český bratr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Technické služby v Jičíně mají plán zimní údržby. Některé rajóny byly přerozděleny  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.