Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Velký respekt! Zatoulanou hluchou fenku lidé s velkým srdcem odchytli na hlavním tahu

Na sociální síti Facebook se objevilo video, kde je zaznamenán čin, jenž si určitě zaslouží alespoň obdiv. Autor videa jel totiž jedno říjnové odpoledne od Jičína směrem na Turnov, když se mu náhle do cesty připletlo čtyřnohé stvoření. České silnice bohužel brázdí i desítky, možná stovky řidičů, kteří rozhodně takto dobrým srdcem, jako má autor videa, nedisponují a zaběhnuté zvířátko by se možná ani nepokoušeli objet... Na videu je však zachycen naopak čin, který fenečce zachrání život a převoz zpět k majitelům.

Někdo by mohl namítat, že náhle zastavit na hlavním silničním tahu je hodně nebezpečné. To zcela ano, ale mnohdy se dá situace řešit i bezpečněji, a hlavně lidským srdcem. To zachycuje i autor videa "Tom Tomčo", jenž se 14. letou fenečku nejprve snaží zachytit hned, jak ji nedaleko vesnice Kbelnice dojede. První pokus se mu nepovede, a tak odjíždí. Po chvíli se ale vrací a společně s ženou s dalšího zastaveného vozidla už odchyt naštěstí dopadne úspěšně.

Autor videa nadále uvádí, že fenečku dovezl dle obojku z veteriny k nešťastným majitelům. Těm se prý zaběhla, když si s nimi vyrazila do lesa na houby a vzhledem k tomu, že pejsek je už hluchý, nemohli se ho v lese dovolat. Proto se " Dáša" nakonec zaběhla až takto daleko z očí majitelů.

Autoři | Foto facebook.com/tomas.tomco.94

Štítky záchrana psa, zvíře na silnici, ztracený pes, Facebook, Turnov, Jičín, Kbelnice

VIDEO: Velký respekt! Zatoulanou hluchou fenku lidé s velkým srdcem odchytli na hlavním tahu  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.