Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Mladá dívka vlétla na kole přímo pod jedoucí auto. Letěl pro ni vrtulník

U vážné dopravní nehody zasahovali včera večer záchranáři ve Staré Pace na Jičínsku. Jedenáctiletá dívka nedala na křižovatce přednost a jedoucí automobil ji smetl.

Jedenáctiletá dívka jela  za hustého deště na svém jízdním kole ve směru od místního hřebčína k ulici Revoluční. Po příjezdu na křižovatku zřejmě nerespektovala dopravní značení upravující přednost v jízdě a vjela přímo na hlavní silnici před projíždějící osobní motorové vozidlo Škoda Felicia, které ve směru od Nové Paky řídil dvaačtyřicetiletý muž.

V důsledku toho došlo ke střetu přední částí vozidla s cyklistkou, která vlivem nárazu přepadla přes přední kapotu na čelní sklo. To jí následně vymrštilo vpřed na silnici před vozidlo. Dívka utrpěla zranění, které si vyžádalo letecký transport do nemocnice. Vliv alkoholu u řidiče policisté na místě vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Celková škoda je předběžně odhadnuta na částku 16 tisíc korun.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Nehoda, auto, zásah, letecký transport, zranění. Stará Paka, okres Jičín, Stará Paka, Škoda Felicia, Nová Paka

Mladá dívka vlétla na kole přímo pod jedoucí auto. Letěl pro ni vrtulník  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.