Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Jičíně hořela střecha nové průmyslové haly, škoda je vyčíslena na 3 miliony korun

V průmyslové zóně v Jičíně dnes dopoledne hořela střecha budované průmyslové haly. Škodu hasiči vyčíslili na tři miliony korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Uvnitř haly nebyly výrobní technologie . Za příčinu požáru hasiči původně označili poruchu na klimatizační jednotce, což se nakonec nepotvrdilo. "Příčina je tak nadále předmětem vyšetřování," řekla mluvčí hasičů Martina Götzová. Podle zjištění ČTK hořela hala firmy SanSwiss, která v Jičíně vyrábí sprchové kouty.

„Hasičům se podařilo požár velmi rychle lokalizovat, kouř se zplodinami hoření zmizel a životní prostředí tak nebylo nijak ohroženo," uvedla mluvčí. Po lokalizaci požáru hasiči ještě dohašovali skrytá ohniska, část poničené izolace a krytiny střechy museli odřezat.

Firma SanSwiss začala výrobní a skladovou halu o rozloze 1,7 hektaru stavět loni v červnu. Hotová by měla být letos v květnu. Investice do stavební části, tedy bez technologií a vybavení, přijde na 152 milionů korun. Do rozšířené výroby podnik v následujících deseti letech plánuje postupný nábor několika desítek zaměstnanců. Nyní má továrna asi 160 zaměstnanců a její roční tržby jsou přes 600 milionů korun.

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, požár, průmysl, Jičín, 2.VERZE, střecha, SanSwiss

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jičíně hořela střecha nové průmyslové haly, škoda je vyčíslena na 3 miliony korun  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.