Počasí dnes30 °C, zítra23 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

V Jičíně začnou platit nová pravidla pro parkování. Novinky řidiči zaregistrují od prázdnin

Rada města Jičín schválila nová parkovací pravidla, které začnou platit od 1. července 2024. Tato změna přichází po provedení Studie úpravy provozu v jádru města Fakultou dopravní ČVUT. Parkování bude nově zpoplatněno na několika ulicích. Konkrétně na ulicích Smiřických, Školní, Lindnerova, Chelčického, Balbínova, Fortna, Nerudova, Čelakovského a na druhé části parkoviště u autobusového nádraží.

„Na Valdštejnovo náměstí byly pořízeny dva nové parkovací automaty, které umožňují platbu i platebními kartami. Možnosti platby parkovného se však neomezují jen na nové automaty, ale zahrnují i tradiční metody, jako jsou hotovost, SMS a mobilní aplikace ParkSimply nebo Smart4City,“ uvádí v tiskové zprávě mluvčí radnice Jan Jireš.

Ceny parkovného se liší podle lokality. Na Valdštejnovo náměstí a náměstí Svobody činí 10 korun za 30 minut, 20 korun za hodinu a 30 za každou další hodinu. V ostatních zpoplatněných lokalitách stojí 10 korun za 60 minut a 20 za každou další hodinu.

Kromě zpoplatnění parkování byla také schválena nová pravidla pro vydávání parkovacích karet, která budou platit od stejného data. Už prodané karty zůstávají v platnosti do konce roku 2024. Nové karty budou vydávány v souladu s aktualizovanými pravidly a jejich cena zůstává stejná: 1 500 korun ročně pro první kartu a 4.500 korun za druhou, zatímco každá další karta bude stát 15 tisíc korun.

Parkovací karty je možné zakoupit na Technických službách města Jičína. „Tyto kroky by měly přispět k lepší regulaci automobilového provozu a zvýšení dostupnosti parkovacích míst pro obyvatele i návštěvníky města,“ uvádí ve zprávě Jireš.

Ohodnoť článek

Foto Zoo Liberec

Štítky parkování, Jičín, platba, novinka, parkovací, karta, změna, zdražení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jičíně začnou platit nová pravidla pro parkování. Novinky řidiči zaregistrují od prázdnin  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.