Počasí dnes30 °C, zítra23 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

V Hořicích se bude rozhodovat o výsledcích participativního rozpočtu

Ve čtvrtek 27. června se v multimediálním sále městského muzea Hořice sejdou místní občané, aby zde prezentovali své projekty v rámci prvního ročníku participativního rozpočtu města. Celkem osm nápadů bude představeno veřejnosti, která následně rozhodne o tom, který z projektů získá finanční podporu a stane se realitou.

Iniciativa, která byla spuštěna s cílem zapojit občany do rozhodovacího procesu a podpořit lokální zapojení, překvapila svou popularitou. Již při předkládání projektů se ukázalo, že zájem občanů o aktivní účast na vývoji města je vysoký. „Jsem pozitivně překvapen, neočekával jsem, že v prvním ročníku bude o participativní rozpočet takto velký zájem," uvedl v tiskové zprávě starosta Hořic Martin Pour.

V současné době probíhá důkladná příprava projektů, přičemž se klade důraz na majetkoprávní, územní a finanční aspekty, aby byla zajištěna jejich realizovatelnost. „Je to nejtěžší fáze projektové realizace, protože je nutné velmi řádně posoudit dané projekty ve všech ohledech," komentuje průběh projektový manažer města, Martin Bártík.

Návštěvníci veřejné prezentace tak mají možnost nejen seznámit se s návrhy, ale také aktivně ovlivnit, které projekty budou v Hořicích realizovány. Finální hlasování o projektech poskytne místním obyvatelům příležitost stát se součástí změn, které formují jejich město.

Ohodnoť článek

Foto Turistický portál Města Hořice

Štítky Hořice, projekt, rozpočet, participativní, diskuze, hlasování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hořicích se bude rozhodovat o výsledcích participativního rozpočtu  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.