Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Parta vozíčkářů z Hořic chce vyrazit k moři. Na jejich sen se skládá veřejnost

Pavel, Karel, Míla, Pepa, a dvě Zdeny. To je parta vozíčkářů z domova pro osoby se zdravotním postižením v Hořicích na Jičínsku. Společně chtějí vyrazit k moři, ale zorganizovat zájezd pro takto hendikepovanou skupinu lidí je finančně náročné. Se splněním snu teď ale pomáhá veřejnost, která posílá peníze do veřejné sbírky.

„Jmenuji se Pavel. Během dospívání jsem si přivodil úraz páteře, který mě upoutal na invalidní vozík. Celý život jsem si přál navštívit moře a vykoupat se v něm. Se svým přáním jsem se svěřil sociální pracovnici v domově pro osoby se zdravotním postižením, ve kterém nyní bydlím,” uvádí hlavní aktér, organizátor a jeden z party Pavel na profilu sbírky.  

Háček je v tom, že Pavel nechce vyrazit sám. Chce s sebou vzít kamarády z domova, pro které je výlet k moři první a možná i poslední příležitostí vykoupat se ve slané vodě. „Bylo by mi líto, kdybych z našeho domova cestoval k moři sám. A tak jsem začal společně se sociálními pracovníky zjišťovat, kdo by chtěl vidět a okusit moře stejně, jako já,“ dodává.  

Nakonec je tu skupinka šesti vozíčkářů, pro které Pavel začal organizovat zájezd do Turecka. Zařídil prakticky všechno. Našel hotel, transport, zařídil překlad zdravotnické dokumentace do anglického jazyka. Dokonce sehnal i dobrovolníky, kteří s celou výpravou pomůžou.  

Kromě výše zmíněných věcí je třeba zařídit i speciální asistenci na letišti a také přepravu nejrůznějších zvedáků, madel a dalšího bezbariérového vybavení. „A to všechno něco stojí,“ uvedl Pepa.  

I proto vznikla sbírka, do které veřejnost přispívá. Cílem je vybrat 450 tisíc korun na transparentní účet společnosti Znesnáze.  

Pavel spustil i facebookové stránky, na které zve všechny fanoušky jejich výpravy a doufá, že jeho nadšení budou sdílet i další lidé, kteří ke splnění jeho životního snu prostřednictvím sbírky na přispějí. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto znesnáze

Štítky moře, Hořice, domov, okres Jičín, Turecko, sbírka, vozíčkář, zájezd, postižení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parta vozíčkářů z Hořic chce vyrazit k moři. Na jejich sen se skládá veřejnost  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.