Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ještě v létě bude možné uzavřít sňatek v obřadní síni ve Valdštejnském zámku

Pokud se v létě chystáte uzavřít sňatek, tak jednou z variant, kde by se všechno mohlo odehrát, je obřadní síň Valdštejnského zámku. Rada města schválila úřední místnost pro uzavíraní manželství.

I na jaře a v letních měsících bude možné uzavírat sňatky v obřadní síni Valdštejnského zámku. "Město Jičín sice připravuje celkovou renovaci této místnosti, práce však začnou nejdříve v září.  Úředně stanovená doba uzavírání manželství zůstává stejná, a to každý pátek a sobotu od 9 do 16 hodin s výjimkou státních svátků a s výjimkou sobot, které následují po svátku," uvedl v tiskové zprávě mluvčí města Jan Jireš.

Povinnost stanovit úřední místnost pro uzavírání manželství stanovuje zákon o matrikách, jménem a příjmení a o změně některých souvisejících zákonů. Zákon udává, že takové místo musí být dostatečně reprezentativní pro výkon slavnostních obřadů. Uzavírání sňatků v úředně stanovených místnostech je bez příplatku.

V posledních letech se stává trendem, že si svatebčané přejí vstoupit do manželství i na jiných místech, což městský úřad běžně umožňuje. Oddávání mimo úředně stanovenou místnost je zpoplatněno.

Ohodnoť článek

Foto Město Jičín

Štítky sňatek, Jičín, rekonstrukce, ČR, zámek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ještě v létě bude možné uzavřít sňatek v obřadní síni ve Valdštejnském zámku  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.