Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Jičíně se zvedla vlna nevole proti změnám parkování v Jiráskově ulici

Na radnici v Jičíně doputovala petice. Lidem se nelíbí změny parkování v Jiráskově ulici, hlavně úbytek parkovacích stání. Autoři petice také upozorňují na to, že takové změny mají i negativní vliv na cenu nemovitostí v oblasti.

V polovině srpna bylo v Jiráskově ulici provedeno nové horizontální dopravní značení pro parkování. Trvalá úprava dopravního značení v Jiráskově ulici byla stanovena jičínským Odborem dopravy. Ve frekventovaném úseku před hotelem Rieger byly příčné parkovací kotce. Každý parkující či vyjíždějící řidič musel couváním přerušit oba jízdní pruhy. Navíc úsek se nachází v těsné blízkosti s frekventovanou křižovatkou Jiráskovy ulice a Komenského náměstí a také v sousedství dvou středních škol, takže je tu nejen vysoký provoz vozidel, ale i pohyb chodců. Vznikaly tak nebezpečné, nepřehledné situace.

Podle názoru podepsaných občanů se tím zhoršila situace při parkování a zásobování, kdy mělo prý ubýt parkovacích míst z původních sedmnácti na nynějších pět. Petenti také upozorňují, že úbytek míst na parkování má negativní vliv na ceny nemovitostí v lokalitě a požadují jednání s vedením města. Petice obsahuje necelých šedesát podpisů. Jednat s nespokojenými občany bude přímo starosta Jan Malý.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se souhlasem města Jičín

Štítky parkování, dopravní značka, Jičín, Jan Malý, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jičíně se zvedla vlna nevole proti změnám parkování v Jiráskově ulici  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.