Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jičín bude mít novou mobilní aplikaci. Nejdůležitější informace z města najdou místní právě v ní

Obyvatelé Jičína budou mít nejdůležitější informace z města ve svém telefonu. Radnice se rozhodla spustit mobilní aplikaci Úřad v mobilu. Ta začne fungovat na začátku příštího roku. Lidé se v ní dozví o rekonstrukcích, omezeních dodávek vody nebo například o sportu.

„Každý uživatel, který si zdarma aplikaci stáhne do telefonu či jiného mobilního zařízení, si stanoví, jaké informace bude chtít od města Jičín dostávat. Například si zvolí, že chce dostávat pouze zprávy týkající se lokality jeho bydliště nebo třeba pracoviště, či že ho kupříkladu zajímají pouze tematické zprávy o sportu a podobně,“ uvádí v tiskové zprávě mluvčí radnice Jan Jireš.  

Součástí aplikace bude i funkce, pomocí ní lidé nahlásí závady. Například propadnutý kanál, nefunkční veřejné osvětlení nebo chodník ve špatném technickém stavu.  

Za novou mobilní aplikaci město zaplatí 40 tisíc korun ročně bez DPH. „Aplikace od společnosti Urbitech byla vyzkoušena v desítkách obcí a před vybráním dodavatele proběhly pohovory s představiteli firem, jež nabízí podobné služby. Aplikace Úřad v mobilu od Urbitech z pohovorů při zvážení kritéria cena – výkon vyšla jednoznačně nejlépe,“ dodal Jireš.  

V současné době komunikuje úřad v Jičíně s obyvateli pomocí Jičínského zpravodaje a sociálních sítí. Nově k těmto možnostem přibude i zmíněná aplikace, která bude ke stažení zdarma od 1. ledna roku 2024. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Jičín

Štítky Jičín, mobilní aplikace, Úřad v mobilu, informace, komunikace, on-line, kultura, závada, důležité, mobilní, Urbitech

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín bude mít novou mobilní aplikaci. Nejdůležitější informace z města najdou místní právě v ní  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.