Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na ex vypil placatici rumu, sedl do auta a odjel. Policejní hlídce nadýchal tři promile

Policie vyšetřuje další případ jízdy pod vlivem alkoholu. Tentokrát jde o dvaapadesátiletého muže, který nadýchal tři promile alkoholu. Před jízdou měl na ex vypít placatici rumu. Hned poté se vydal z náměstí v Sobotce směrem na Čelákovice.

O muži se policie dozvěděla od oznamovatelky, která volala na linku 158. „Hlídka kopidlnských policistů po automobilu ihned začala pátrat a nalezla ho zhruba kilometr od místa nahlášení,“ uvedla na webu policie mluvčí Eliška Pospíšilová.  

Po dechové zkoušce se muž k vypití alkoholu přiznal. I přesto, že během jízdy nezpůsobil dopravní nehodu a nikoho nezranil, hrozí mu až roční vězení.  

Podle statistik policie v Královéhradeckém kraji přistihne zhruba 7,5 řidičů pod vlivem alkoholu nebo drog denně. Do 0,3 promile se jedná o přestupek s pokutou do 20 tisíc korun a zákazem řízení až na jeden rok. Od 0,3 promile výš jde opět o přestupek. Avšak řidič dostane sedm trestných bodů a k tomu zákaz řízení až na jeden rok. Odmítnutí dechové zkoušky je za sedm trestných bodů, pokutu 50 tisíc korun a dva roky bez papírů. 

Ohodnoť článek

Foto Canva

Štítky alkohol, policie, Čelákovice, rum, placatka, placatice, Sobotka, krimi, doprava, promile

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na ex vypil placatici rumu, sedl do auta a odjel. Policejní hlídce nadýchal tři promile  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.