Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Parkovné v Jičíně půjde platit snadněji přes mobilní aplikace

Řidiči v Jičíně budou moci parkovné platit jednoduše přes mobilní aplikace. Stačí si je bezplatně stáhnout do mobilu. Veškeré informace k tomu jsou na webu města.

Rada města Jičína schválila pořízení mobilních aplikací Smart4city a ParkSimply, sloužících pro kontrolu plateb parkovného. Město uzavře dohodu s vývojářskými společnostmi SPEL a.s. a GLOBDATA a.s. Rada města pověřila starostu Jana Malého uzavřením potřebných smluv.

"Obě aplikace půjde stáhnout bezplatně z Google Play nebo AppStore do mobilního telefonu," uvedl mluvčí města Jan Jireš v tiskové zprávě. Město Jičín vypsalo poptávkové řízení, ve kterém společnosti měly předložit své nabídky. Obě uvedené společnosti splnily všechny požadavky. Třetí společnost, která projevila zájem, nesplnila podmínku na bezplatnou instalaci.

Firma SPEL a.s. se ve smlouvě zavazuje k bezplatnému poskytnutí mobilní aplikace Smart4City a potřebného software pro Městskou policii Jičín. Také vytvoří stránku města Jičín s vyznačenými parkovacími místy na webu www.smart4city.cz. Informacím o nové aplikaci město Jičín poskytne stránku v rámci webu města www.mujicin.cz. Na podobném principu bude fungovat aplikace ParkSimply od společnosti GLOBDATA. Internetovou adresou bude v tomto případě www.parkovacilistek.cz.

Obě nové aplikace jsou odzkoušeny v jiných městech ČR. Půjde o vylepšení v úhradě parkovného, která bude pro řidiče mnohem pohodlnější. Doposud bylo možné hradit parkovné prostřednictvím SMS, telefonicky nebo jednoduše zakoupením lístku. Dosavadní metody zůstanou zachovány.

Ohodnoť článek

Foto Město Jičín

Štítky Jičín, mobilní aplikace, Jan Malý, Google Play, GLOBDATA a.s., Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkovné v Jičíně půjde platit snadněji přes mobilní aplikace  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.