Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Osmnáctiletý mladík na Jičínsku boural: bez řidičáku a se dvěma promile

Osmnáctiletý mladík na Jičínsku sednul za volant, aniž by měl řidičský průkaz. S autem jel nejspíš nepřiměřeně rychle, nezvládnul jízdu a narazil do stromu. Aby toho nebylo málo, policisté mu naměřili dvě promile alkoholu v dechu.

Policisté na Jičínsku řeší případ mladíka, který se v sobotu, 40 minut po půlnoci, vydal ve Škodě Octavia na cestu na benzinovou čerpací stanici. „Na křižovatce při odbočování zřejmě nepřizpůsobil rychlost své jízdy, vyjel mimo komunikaci, kde se zastavil o strom,“ popsala nehodu policejní mluvčí Eliška Majerová.

Řidič vyvázl bez zranění, dechová zkouška ale ukázala necelé dvě promile alkoholu v dechu. K tomu, že před jízdou pil, se mladík následně i přiznal. Policisté navíc zjistili, že osmnáctiletý muž ještě ani nemá řidičák.

„Jičínští policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci. V případě prokázání viny tak může skončit až na tři roky za mřížemi,“ uvedla Eliška Majerová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, nehoda, alkohol, řidičský průkaz, rychlost, okres Jičín, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmnáctiletý mladík na Jičínsku boural: bez řidičáku a se dvěma promile  |  Jičínsko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.