Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Díky univerzitnímu běhu se vybralo pro samoživitelky z kraje 50 tisíc korun

Za každých 100 tisíc uběhnutých nebo ušlých kroků tisíc korun na charitu. To byl ambiciózní plán Univerzity Hradec Králové (UHK), která chtěla za pomoci svých příznivců, studentů a zaměstnanců vychodit či vyběhat až 50 tisíc korun. Plán se podařilo splnit za necelé dva dny.

„Toto období patří tradičně na UHK oblíbenému závodu fakult Academic run, jehož vyvrcholením je závod o pohár rektora. V tomto roce je ale situace jiná a my jsme se rozhodli logiku závodů trošku obrátit. Letos proto na UHK neběžíme proti sobě, ale všichni společně a pro dobrou věc,“ vysvětluje rektor UHK Kamil Kuča motivaci letošní charitativní premiéry.

Výměnu kroků za finanční obnos zajistí partner celé charitativní akce společnost BATIST Medical z Červeného Kostelce. „Propojení významné vzdělávací instituce, sportu a charitativní činnosti pomůže získat potřebné prostředky rodinám s dětmi, ale zároveň má širší pozitivní dopad na studenty, veřejnost a okolí. I proto jsme se rozhodli projekt podpořit,“ říká ředitel společnosti BATIST Medical Tomáš Mertlík.

Probíhající pandemie připomněla složitou situaci mnoha rodin samoživitelek a samoživitelů. Možná i právě proto se akce setkala s tak velkým ohlasem. Částku, kterou si univerzita uložila jako cíl, se podařilo vychodit/vyběhat za necelé dva dny.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto UHK

Štítky charita, samoživitelky, UHK, univerzitní běh, BATIST Medical, Univerzita Hradec Králové, BATIST Medical a.s., Kamil Kuča, Červený Kostelec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky univerzitnímu běhu se vybralo pro samoživitelky z kraje 50 tisíc korun  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.