Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hradec opraví dvě mateřské školy, investuje do nich 20 milionů

Město Hradec Králové letos investuje 20 milionů korun do oprav Mateřské školy Lužická a Mateřské školy Třebechovická. Do každé z nich půjde zhruba deset milionů na zateplení, opravu střechy, elektroinstalaci a rekuperaci tepla. Opravy mají začít nejpozději v červnu.

Oprava Mateřské školy Lužická vyjde na 9,3 milionu korun, oprava Mateřské školy Třebechovická na 10,1 milionu korun bez daně. „Firmy mají na opravy čtyři měsíce, provoz školek bude po dobu rekonstrukce omezený,“ uvedl náměstek primátora pro investice Jiří Bláha (ODS).

Na obě rekonstrukce chce město využít dotaci až deset milionů korun z programu Evropské unie Životní prostředí.  „Cílem rekonstrukcí je snížit energetickou náročnost budov a zvýšit využití obnovitelných zdrojů energie,“ doplňuje Bláha.

V minulých měsících se oprav dočkala i Mateřská škola Sluníčko. Předělával se hospodářský pavilon, kde se nejen zateplovalo a prováděla rekuperace, ale také došlo k výměně oken a upraveny byly i vnitřní prostory. 

Hradec Králové zřizuje 33 městských mateřských škol. Chodí do nich více než 2 700 dětí.

Ohodnoť článek

Foto Tomáš Vodička

Štítky mateřská škola, rekonstrukce, dotace, Hradec Králové, oprava, Jiří Bláha, Evropská unie, ODS, Mateřská škola SLUNÍČKO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec opraví dvě mateřské školy, investuje do nich 20 milionů  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.