Jen málokterý Hradečák v ní nikdy nebyl, což se z daleka nedá říct o každém podniku v Hradci Králové. Restaurace Primátorka pod terasami naproti Žižkovým sadům ale po třinácti letech končí. Do její provozovny se nastěhoval podnik Chilli Táta.
Konci legendární Primátorky napomohla i pandemie covidu-19, ale jak uvádí majitel restaurace David Šálek – pozitivně. „Díky loňským událostem, kdy jsme mohli trochu zvolnit, se nám před pár dny narodilo miminko. To je jeden z hlavních důvodů, proč chci trochu polevit a věnovat se více rodině. Pro mě to jsou šťastné a radostné chvíle. Na Primátorku budeme vždy vzpomínat jen v tom nejlepším, je to přeci jen naše srdcová záležitost,“ uvedl Šálek.
Šálek se svým týmem ale z gastronomické mapy Hradce Králové nezmizí. „Ačkoliv zmenšíme naše činnosti, tak se pouze přesouváme na druhou provozovnu restaurace Slávka v Orlické kotlině. Tam pro vás budeme s celým naším týmem nadále vařit obědy a grilovat steaky,“ dodává David Šálek. Přesto jeho oznámení na sociální síti vyvolalo vlnu melancholie. „Všechny pomaturitní srazy jsme si užívali u vás. Ten jubilejní, po 60 letech jsme už loni museli odložit a teď tahle zpráva. Díky za to, že u vás bylo fajn, a přeju úspěch na nové cestě,“ napsala Marcela Macáková.
Prostory restaurace v Opletalově ulici ale dlouho opuštěné nezůstaly. Od dubna se zde zabydlela provozovna Chilli Táta.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.