Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Stadion pro výcvik hasičů v Hradci Králové je téměř hotov. Sloužit začne na jaře

V současnosti se dokončuje závěrečná etapa stavby stadionu pro výcvik a požární sport v Hradci Králové. Pokud to epidemická situace dovolá, pro hasiče bude k dispozici už na jaře. Vyšel na 14,4 milionu korun a jedná se o největší současnou investici hasičů v kraji.

Původní stadion patřil kdysi armádě. Postupem času ale chátral. Teď tu vznikl nový stadion. Patří k nejmodernějším stadionům pro hasičský sport v Česku. Hlavní část, která vyšla na 42 milionů korun, byla otevřena na jaře roku 2018. V loňském roce byl kvůli stavbě provoz na stadionu přerušen.

Na nově vzniklém stadionu je postavena tribuna, sklad se zázemím, studny a zpevněné plochy. Hasičům pomohly s financováním Královéhradecký kraj a město Hradce Králové. Stadion budou moci využívat nejen hasiči, ale i hradecké školy.

V letošním roce hasiči žádnou větší stavební investici neplánují. Soustředit se chtějí na projektovou přípravu modernizací několika stanic. V Hradci Králové začnou s projektováním opravy správní budovy krajského ředitelství v ulici U Přívozu. Do areálu se má přesunout oddělení stavební prevence a kontroly, které zatím sídlí v Malšovicích. Opravovat se budou také stanice v Jičíně a v Trutnově.

V loňském roce byla hlavní investicí hasičů v kraji základna v Jaroměři na Náchodsku. Vznikla na místě původní nevyhovující základny a vyšla na 82 milionů korun. Sloužit bude i pro výjezdy k nehodám na budované dálnici D11 z Hradce Králové do Jaroměře.

ČĚTE TAKÉ:  FOTO: V červeném tričku dnes Hamáček otevřel hasičskou zbrojnici v Jaroměři. Doteď hasiči vyjížděli z plechových buněk

V posledních letech byla významnou investicí do infrastruktury hasičů výstavba výcvikového střediska pro akce ve výšce a nad volnou hloubkou ve Velkém Poříčí na Náchodsku. Lezecký polygon za více než 57 milionu korun, získal i ocenění Stavba roku 2019.

Ohodnoť článek

Foto twitter.com/hzskhk.cz

Štítky Hasičský záchranný sbor, stadion, Hradec Králové, výcvik, školy, jaro, investice, Jaroměř, Česko, Královéhradecký kraj, okres Náchod, Velké Poříčí, Stavba roku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stadion pro výcvik hasičů v Hradci Králové je téměř hotov. Sloužit začne na jaře  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.