Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pardubická MHD už nebude akceptovat hradeckou městskou kartu

Městskou kartu Hradce Králové můžete v pardubické hromadné dopravě použít už jen pár týdnů. Během února a března totiž Pardubice přechází na nový odbavovací systém, který hradecké karty přijímat nebude.

Pardubický dopravní podnik se během února a března chystá vyměnit odbavovací systém ve všech svých vozech. Pasažéři tak musí počítat s přechodnými problémy. Po výměně se ale mohou těšit na nejmodernější odbavovací systém, který bude akceptovat i platby kartami nebo mobilem.

Výměna systému ale nebude jednoduchá, v jednom jediném trolejbuse bude potřeba vyměnit zhruba 650 metrů kabelů, jak uvedl Tomáš Pelikán, ředitel Dopravního podniku města Pardubic pro iDnes.cz. Vše se musí stihnout do poloviny června, jinak Pardubice přijdou o dotaci z Evropské unie, která většinu nákladů hradí.

Pardubáci se během přechodného období budou muset obrnit trpělivostí a schovívavostí. Některé cesty se totiž mohou prodražit. Potíže budou například u slev při přestupu z vozu se starým systémem na vůz s novým softwarem.

Moderní odbavovací systém ovšem už nebude přijímat platby z elektronické peněženky Městské karty Hradec Králové. Hradečáci tak budou mít při cestování pardubickým MHD dvě možnosti – provézt bezkontaktní platbu nebo si koupit papírovou jízdenku.

Od 1. dubna pak nebude ani hradecká MHD přijímat elektronické peněženky na Pardubické kartě.  

Ohodnoť článek

Foto Dopravní podnik města Pardubic | Zdroj Dopravní podnik města Pardubic

Štítky Pardubice, Hradec Králové, MHD, městská karta, dotace, městská hromadná doprava, platba, Evropská unie, Tomáš Pelikán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pardubická MHD už nebude akceptovat hradeckou městskou kartu  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.