Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

ZUŠ Střezina chce pomoci svým chorvatským kamarádům, organizuje sbírku na pomoc škole poničené zemětřesením

Zemětřesení, které na konci loňského roku zdevastovalo část Chorvatska, se dotklo i hradecké ZUŠ Střezina. V nejpostiženější oblasti kolem města Sisak mají totiž učitelé školy své kamarády. Přímo v Sisaku se nachází partnerská škola Glazbena škola Fr. Lhotke, kterou Hradečáci několikrát navštívili.

140 stará budova školy utrpěla zemětřesením značné škody, naštěstí ale nikdo nebyl zraněn.

„Náš soucit je o to větší, že si velice dobře umíme představit potíže s renovací školy, byť ve srovnání s následky zemětřesení se naše letité problémy s přestavbou Střeziny jeví jako docela nicotné. Rádi bychom se proto připojili k finanční pomoci při obnově školy. Věříme, že vybrané finance pomohou našim chorvatským kolegům lépe zvládnout nezáviděníhodnou situaci," říká Radek Škeřík, zástupce ředitele ZUŠ Střezina.

Klub ZUŠ Střezina proto založil transparentní účet 2801915162/2010, na který můžete poslat na pomoc umělecké škole v Sisaku finanční příspěvek v jakékoliv výši . Účet bude otevřený do konce ledna a celkovou částku Střezina zašle přímo škole v Sisaku.

Otřesům v Chorvatsku ale stále ještě není konec. Ve středu došlo v Sisaku opět k dalšímu zemětřesení o síle 5 stupňů.

„Dnes zaznamenali několik slabších o síle nejvýš 3,7. Organizování výuky je v této době velmi těžké. Jedna z mála možností je domácí nebo on-line výuka. Náhradní budovu zatím nemáme, dokonce ani prostory, kam bychom mohli dočasně přesunout nástroje. Zatím tady panuje spousta nejistoty, ale my se držíme a děláme, co můžeme. Jsme velmi vděční, že Střezina zorganizovala sbírku na pomoc naší škole - opravdu si toho vážíme," napsala Tihana Herceg Ivšić, učitelka a manželka ředitele školy.

Ohodnoť článek

Foto FB ZUŠ Střezina

Štítky Střezina, Hradec Králové, Chorvatsko, zemětřesení, pomoc, sbírka, Sisak

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ZUŠ Střezina chce pomoci svým chorvatským kamarádům, organizuje sbírku na pomoc škole poničené zemětřesením  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.