Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Městská policie v Hradci díky mobilní aplikaci zachraňuje životy, minulý víkend zachránili tři osoby

Strážníci hradecké policie jsou zapojení do projektu First Respondery, ve kterém vyškolení lidé poskytnou první pomoc před příjezdem záchranky. Speciální výzva v mobilní aplikaci upozornila během víkendu hned na tři osoby ohrožené na životě.

V prvním případě se jednalo o ženu, která upadla do bezvědomí v Šimkových sadech. Při druhé události došlo ke kolapsu muže v rodinném domku a o pár hodin později byl úspěšně resuscitován starší člověk. Všechny tři události měly šťastný konec,“ říká mluvčí hradeckých strážníků Eva Kněžourová.

V mobilní aplikaci First Respondery jde o systém dobrovolníků, kteří jsou automaticky oslovení dispečerským softwarem, pokud se v jejich okolí objeví někdo s ohrožením života. Dobrovolníci jsou vyškolení instruktory České resuscitační rady a Zdravotnické záchranné služby a poskytují kvalifikovanou první pomoc před dojezdem záchranky. Mezi dobrovolníky jsou i městští policisté.

„Strážníci, kteří se pohybují v ulicích našeho města čtyřiadvacet hodin denně, jsou často na místě události první. Pokud výzvu přijmou, aplikace je automaticky naviguje k pacientovi. O přijetí výzvy je zároveň informován i dispečink záchranné služby. Do příjezdu záchranářů poskytují strážníci lidem kvalitní předlékařskou pomoc,“ popisuje mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto MP HK

Štítky policie, Hradec Králové, první pomoc, zdraví, mobilní aplikace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská policie v Hradci díky mobilní aplikaci zachraňuje životy, minulý víkend zachránili tři osoby  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.