Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kraj nařídil podrobnou studii pro stavbu nového Shopping Parku Nová Zelená. Občané budou mít možnost vznést své připomínky

Výstavba plánovaného centra Shopping Park Nová Zelená v Hradci Králové nakonec nebude tak rychlá, jak investor zamýšlel. Krajský úřad totiž nařídil studii podrobného posouzení dopadů na životní prostředí, tak zvanou studii EIA (Enviromental Impact Assesment).

Investor tedy musí podrobně rozpracovat své plány, ale také adekvátně zareagovat na připomínky občanů, spolků i magistrátu. Pak bude následovat odborný posudek a veřejné projednání.

“Na základě zjišťovacího řízení dospěl krajský úřad k závěru, že záměr „Shopping park Nová Zelená a veřejný park Kukleny“ může mít významný vliv na životní prostředí, a proto bude posuzován podle zákona EIA. Dokumentaci je nutné zpracovat především s důrazem na ochranu vod, ochranu přírody a krajiny, z hlediska odpadového hospodářství, ochrany zemědělského půdního fondu, dopravu, krajinný ráz,“ píše v oznámení odbor životního prostředí krajského úřadu.

Ambiciózní projekt má vzniknout v Kuklenách poblíž budoucí dálnice D11. Součástí gigantického nákupního centra má být hobbymarket, hypermarket i supermarket, obchod s nábytkem a bytovými doplňky, autosalon, autoservis, fast food, ale také park s jezírkem a cukrárnou.

Budoucí nákupní park vyvolává na sociálních sítích velké emoce, a to jak kladné, tak záporné.

„Chápu, že každý říká, jak je v Hradci obchodních center dost, ale vzhledem k tomu, kolik tady má vzniknout domu a bytů, tak i já, která bych to měla do nového centra opravdu kousek, budu ráda, že nemusím přes polovinu města do Futura, kde se zaseknu u Heyrovského a na kruháči, nebo nebudu stát kolonu v podjezdu k Auparku,“ píše Jana Hecl. „Tak to aby se začaly obchoďáky stavět u každé vesnice, aby nikdo nemusel nikam jezdit,“ rozčiluje se Martin Veverka.

Podle aktuálních plánů chce investor se stavbou začít v roce 2022. Následující rok by se pak postupně začaly otevírat jednotlivé obchody. Hotovo má být v roce 2025.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Portal.cenia.cz

Štítky Nová Zelená, Kukleny, nákupní centrum, životní prostředí, Hradec Králové, Aupark, Dálnice D11

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj nařídil podrobnou studii pro stavbu nového Shopping Parku Nová Zelená. Občané budou mít možnost vznést své připomínky  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.