Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hokejisté hradeckého Mountfieldu ovládli první extraligový zápas. České Budějovice porazili s přehledem 5:1

První kolo extraligy v letošní sezóně a první výhra Lvů. Hradečtí předvedli v průběhu první třetiny gólovou smršť. Motoru nasázeli čtyři branky. Další vstřelili ve druhé třetině. Z ledu Českých Budějovic nakonec odjížděli se třemi body jako vítězové po výhře 5:1.

Hradec vstoupil do utkání zostra a první gól vstřelil už po osmi sekundách. Postaral se o něj Jakub Orsava. V čase 1:14 ho následoval Filip Hronek. Domácí se nestihli v přesilové hře ani pořádně nadechnout a dostali další gól, který zařídil Radovan Pavlík. Další branka padla ze strany hradeckých ještě od Jakuba Lva ke konci první třetiny.   

Motoru se podařilo vstřelit v první dvacetiminutovce alespoň jednu branku. Další puky už se Českobudějovičtí snažili pálit na Mazance marně. Rodák z Českých Budějovic v brance hradeckého Mountfieldu odolával.

Zápas byl tak emotivní, že hráče hradeckého Mountfieldu museli po zápase odvádět do autobusu pořadatelé kvůli bezpečnosti.

O pátý gól se zasloužil kapitán hradeckých hokejistů Radek Smoleňák v čase 24:34. Bylo ještě několik šancí, kdy Lvi mohli vstřelit branku, ale nepodařilo se je proměnit.

Hradecký Mountfield tedy vstoupil do ligy výhrou 5:1. V extraligové historii ještě Hradec s Českými Budějovicemi nikdy neprohrál.

Výhra a tři body Jakuba Orsavu těší

Jakub Orsava se díky vstřelené brance v osmé sekundě zápasu postaral o nejrychleji vstřelený gól celého extraligového ročníku v historii. K tomu přidal v průběhu utkání i dvě asistence.

Zápas pro Orsavu ale rozhodně nebyl jednoduchý. „Byl jsem předtím ještě dva týdny doma kvůli nemoci. Takže jsem to trošku doháněl a mám co dohánět, protože jsem se dnes necítil úplně komfortně. Zaplaťpánbůh nám tam padly góly na začátku, oni to museli otevřít a dali jsme jim další góly z brejků. Přesilovky nám taky vyšly a ten začátek rozhodl,“ uvedl pro klubový web.

V týmu má velkou oporu Filipa Hronka z NHL. „Ten kluk má přehled, ví, kam nahrát, kdy to vystřelit. Jde to zkrátka poznat, Filip je super bek a není divu, že v Detroitu stabilně hraje. Ještě určitě dokáže velké věci,“ dodává.

Vítkovice pod Bílou věž v neděli nepřijedou, měly pozitivní testy

Lvi měli hrát v neděli s Vítkovicemi, ale zápas se odkládá. U hokejistů Vítkovic se objevily příznaky koronavirového onemocnění. Někteří hráči měli zvýšenou teplotu, bolest kloubů a zvýšenou únavu. Pozdě večer přišly výsledky testů. Celý A-tým Vítkovic musí po rozsáhlé nákaze do karantény. Pozitivních je 17 hokejistů a dva trenéři. 2. kolo bude odehráno v náhradním termínu.

Vedení hradeckého Mountfieldu se bude zabývat novým opatřením ministerstva zdravotnictví, které bylo vydáno včera. O systému vstupu na extraligové zápasy bude, podle klubového webu, veřejnost informována v průběhu následujícího týdne.

Ohodnoť článek

Foto repo youtube.com, twitter.com/mountfieldhk

Štítky Mountfield HK, Motor České Budějovice, extraliga, 1. kolo, výhra, Madeta Motor České Budějovice, Mountfield Hradec Králové, hokejista, MFK Vítkovice, Filip Hronek, FC Hradec Králové, Jakub Orsava, Radovan Pavlík, Jakub Lev, National Hockey League

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté hradeckého Mountfieldu ovládli první extraligový zápas. České Budějovice porazili s přehledem 5:1  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.