Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Šest zaměstnanců magistrátu je v karanténě. Testování pozitivní případ nepotvrdilo

Šíření koronaviru na královéhradeckém magistrátu testy provedené ve čtvrtek neprokázaly. Šest zaměstnanců úřadu, včetně náměstka primátora pro investice Jiřího Bláhy (ODS), jsou i nadále v preventivní karanténě. Šestice lidí z radnice se setkala se zaměstnankyní hradeckého pracoviště Ředitelství silnic a dálnic, u které byl později potvrzen COVID-19. Magistrát je v provozu bez omezení.

"Všichni nastoupili do karantény bezprostředně poté, co byli informování krajskou hygienickou stanicí a hned druhý den absolvovali testy. Jejich výsledky jsou naštěstí negativní. V karanténě ale budou muset ještě zůstat zhruba do konce příštího týdne, kdy budou také provedeny druhé testy," uvedl primátor města Alexandr Hrabálek (ODS). Do práce se budou moci vrátit až poté, co budou negativní i druhé testy.

Pracoviště náměstka a dalších pěti zaměstnanců jsou vydezinfikovány a zaměstnanci magistrátu dostali doporučení, aby dodržovali přísnější hygienická pravidla.

"Z hlediska dalších případných opatření je rozhodující stanovisko Krajské hygienické stanice, kterým se magistrát města bude řídit. Provoz ale v tuto chvíli zůstává neomezen," uvedla tajemnice magistrátu Markéta Bartušová.

Tento týden byl potvrzen koronavirus také u vedoucího jednoho z oddělení odboru dopravy královéhradeckého krajského úřadu. Nenakazil se na úřadě. Patnáct zaměstnanců krajského úřadu, kteří s ním přišli do kontaktu, podstoupilo testy ve středu, také u nich se nákaza nepotvrdila. Další testování v jejich případě proběhne při ukončování karantény, tedy na konci příštího týdne.

Krajský úřad funguje v normálním režimu. Do odvolání platí pouze mimořádné opatření, které například preferuje písemný či telefonický kontakt zaměstnanců kraje s lidmi zvenku před osobním setkáním. Osobní kontakt ale opatření nezakazuje, sdělili zástupci hejtmanství.

Koronavirus byl v Královéhradeckém kraji potvrzen také v některých dalších institucích a firmách. Šlo ale pouze o jednotlivce, nebylo zaznamenáno plošné šíření.

Magistrát Hradce Králové se připravuje na druhou vlnu

Během dnešního dopoledne se primátor města sešel s představiteli městských organizací, aby společně zhodnotili dosavadní situaci. Zástupci městských organizací byli poté vyzváni, aby se začali připravovat na možnou druhou vlnu koronaviru a předzásobili se ochrannými pomůckami a desinfekčními prostředky. Město je v případě potřeby připravené pomáhat.

„Účast na tomto jednání byla skutečně velká, dorazili ředitelé z technických služeb, městských lesů, městské policie, dopravního podniku, Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti, divadel a knihovny a mnoha dalších městských organizací a společně byli vyzváni, aby se dostatečně zásobili, a to zejména rouškami, respirátory nebo štíty a také samozřejmě desinfekčními prostředky a rukavicemi. V případě, že by měli s nějakou komoditou problém, jsme připraveni ihned pomoci,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek.

V příštích týdnech budou městské organizace informovat o svých zásobách a možnostech, jak chránit své zaměstnance i občany. „Opatrnost je zcela na místě a samozřejmě se v dalších krocích budeme řídit také pokyny Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje,“ dodal primátor.

Autoři | Foto MMHK

Štítky správa, koronavirus, Hradec Králové, magistrát, test, COVID-19, neprokázáno, karanténa, ODS, Jiří Bláha, Krajská hygienická stanice, Ředitelství silnic a dálnic, Alexandr Hrabálek, Královéhradecký kraj, Magistrát města Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šest zaměstnanců magistrátu je v karanténě. Testování pozitivní případ nepotvrdilo  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.