Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidič prorazil zábradlí na Malšovickém mostu v Hradci Králové a spadl s autem na okruh. Nadýchal 2,5 promile

O prodlouženém víkendu musela policie i hasiči řešit kuriozní dopravní nehodu v Hradci Králové. Na mostě v Malšovicích řidič prorazil zábradlí a se svým vozem spadl z nadjezdu na Gočárův okruh, skončil na střeše. Dechová zkouše potvrdila, že před jízdou pil. Nadýchal 2,44 promile.

„Krátce před půl šestou ranní v Hradci Králové na Malšovickém mostě k dopravní nehodě osobního automobilu Opel Vectra. Sedmačtyřicetiletý řidič najel na pravý okraj chodníku a narazil do kovového zábradlí. Následně spadl z mostu na silnici I/31, kde vozidlo zůstalo ležet na střeše,“ popisuje nehodu mluvčí policie Eliška Majerová.

Řidič po nehodě zůstal uvnitř auta. Z něho mu museli pomoct až přivolaní hasiči, jelikož měl zaklíněnou ruku. „Hasiči osobu vyprostili a předali ji do péče lékařů,“ řekla mluvčí hasičů Martina Götzová. Při nehodě se naštěstí zranil pouze řidič bouraného vozu. Pokud by ve chvíli nehody po okruhu projíždělo jiné vozidlo, mohlo by vše skončit jinak.

„Přivolaní policisté naměřili řidiči 2,44 promile alkoholu v dechu. Dále zjistili, že vozidlo není pojištěno,“ dodává mluvčí policie Majerová. Řidič tak podle policie spáchal trestný čin – ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to mu hrozí až tři roky vězení a pětiletý zákaz řízení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, nehoda, Hradec Králové, hasiči, Malšovice, most, alkohol, trest, okruh, doprava, zábradlí, havárie, Opel Vectra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič prorazil zábradlí na Malšovickém mostu v Hradci Králové a spadl s autem na okruh. Nadýchal 2,5 promile  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.