Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Hradce Králové přichází Vladimír Růžička mladší. V Mountfieldu bude hrát útok

Vladimír Růžička mladší míří do Hradce Králové, kde se potká se svým otcem – hradeckým hlavním trenérem. Na kontě má 644 ligových startů a celkem 323 bodů. Hradecký klub si ho vytipoval už v minulé sezóně. Do teď ale zůstával ve Spartě.

„Již delší dobu jsme sháněli kreativního centra, který by nám pomohl zlepšit přesilové hry, byl silný na puku, úspěšný na vhazování a samozřejmě uměl dát gól. To vše Vláďa splňuje. Slibujeme si od něj především zlepšení přesilových her a produktivity,“ říká generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Klub byl s Vladimírem Růžičkou ml. v kontaktu už prakticky od minulé sezóny. Kvůli rodinným důvodům a malým dětem však zůstával ve Spartě. „Po vzájemné dohodě ohledně ukončení kontraktu se Spartou jsme začali jednat o možné spolupráci. Musím říct, že jednání s Vláďou a jeho agentem byla velmi korektní a poměrně rychlá,“ dodává Kmoníček.

Smlouvu pod Bílou věži podepsal na dva roky. K týmu se připojí v průběhu července.

Čtyřnásobný extraligový medailista

Vladimír Růžička ml. se narodil 17. února v Mostě, odchovancem je však pražské Slavie, kde se naučil hokejovému řemeslu. Na mistrovství světa do 18 let byl zároveň kapitánem a tým dotáhl k bronzu. To už měl na kontě také dva dorostenecké tituly.

Naposledy hrál pro pražskou Spartu. Připsal si v základní části 26 bodů a tím pádem se podeváté dostal přes 20 bodů. Maximum zaznamenal v ročníku 2018/19 s "A" na dresu, když vstřelil 16 gólů, ke kterých přidal 23 asistencí.

Ohodnoť článek

Foto Mountfield HK | Zdroj Mountfield HK

Štítky hokej, Hradec Králové, Vladimír Růžička, mladší, přestup, Slavie, Mountfield HK, Mountfield Hradec Králové, HC Sparta Praha, Aleš Kmoníček, Mistrovství světa v ledním hokeji, HC Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Hradce Králové přichází Vladimír Růžička mladší. V Mountfieldu bude hrát útok  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.