Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na stadion pro výcvik a požární sport v Hradci Králové se vrhnou stavbaři. Postaví tu novou tribunu

Zítřkem počínaje, vstoupí do druhé fáze rekonstrukce stadionu pro výcvik a požární sport v Hradci Králové. Vybuduje se tu mimo jiné nová tribuna. Práce, které potrvají půl roku, vyjdou na téměř 14 milionů korun.

Stadion pro výcvik se nachází mezi ulicemi Brněnská, Botanická a 17. listopadu. Další etapu rekonstrukce finančně podpořil kraj i město. „Během této etapy bude postavena nová tribuna, která vyroste v těsném sousedství současného zázemí a v jejích útrobách bude prostor pro skladování překážek. Dále se dokončí zpevněné plochy areálu a budou vybudovány i studny pro závlahu hřiště,“ popsal ředitel HZS Královéhradeckého kraje František Mencl. Stavební firma si staveniště převezme zítra.

Náklady na tuto etapu rekonstrukce činí přibližně 13,9 milionu korun. Město i Královéhradecký kraj na akci přispěly čtyřmi miliony korun.

Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje, začal rekonstruovat stadion v červenci 2015. A to za podpory města i kraje. Sportoviště má díky tomu parametry, které splňují přísné standardy pro konání soutěží republikového i mezinárodního formátu. V předchozích etapách se zrekonstruovala čtyřdráhová cvičná věž, komunikace, část zpevněných ploch a sportoviště. Vzniklo tu zázemí nejen pro sportovce, ale i pro rozhodčí a zdravotníky.

Stadion slouží nejen k výcviku profesionálních i dobrovolných hasičů. K dispozici je i příslušníkům Policie ČR, Armády ČR, případně studentům a žákům škol v okolí sportoviště. Pořádají se tu pravidelné soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů.Stadion je také dějištěm jedné z nejstarších soutěží v požárním sportu v České republice – Memoriálu Josefa Romportla a Vlastimila Málka v disciplínách požárního sportu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Hasiči, Královéhradecký kraj, stadion pro výcvik a požární sport, rekonstrukce, požární sport, Hradec Králové, sportoviště, Hasičský záchranný sbor, Armáda České republiky, Policie České republiky, Vlastimil Málek, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na stadion pro výcvik a požární sport v Hradci Králové se vrhnou stavbaři. Postaví tu novou tribunu  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.