Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Po Koutníkově ulici v Hradci svištěl řidič rychlostí 163 km/h. Teď bude bez papírů a lehčí o pár tisíc

Spousty řidičů svádějí, v době koronavirové, téměř prázdné ulice k rychlé jízdě. Z kraje týdne se řítil jeden z nich na výjezdu z Hradce Králové rychlostí 163 km/h. V místě, kde je povolená maximálně padesátka, tak překročil rychlost více jak třikrát.

Závodníka, který si zřejmě myslel, že je v Koutníkově ulici sám, si ale všimla policejní hlídka. „Přestupek řidiče jsme oznámili na příslušný správní orgán, kde mu hrozí pokuta ve výši 5 až 10 tisíc korun, zákaz řízení na 6 měsíců až 1 rok a 5 trestných bodů,“ řekla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Za tento měsíc nejde o prvního rekordmana

Hned v prvním dubnovém týdnu, se proháněl řidič na dálnici D11 v místě, kde je povolená rychlost pouze 80 km/h , rychlostí 154 km/h. O pár hodin později, ho tu překonal jiný řidič. Tomu policisté naměřili v tomto úseku 168 km/h.

„ Apelujeme na řidiče, aby dodržovali pravidla silničního provozu a nenechali se zlákat poloprázdnými silnicemi k sešlápnutí pedálu. Častěji než dříve měříme skrytým dohledem a přestupky ohlašujeme přímo na správní orgán. Ten poté bude řidiče vyzývat k zaplacení pokuty,“ dodává Kormošová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky rekordman, rychlost, řidič, policie, Hradec Králové, Dálnice D11

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po Koutníkově ulici v Hradci svištěl řidič rychlostí 163 km/h. Teď bude bez papírů a lehčí o pár tisíc  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.