Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policie v hradeckém kraji dostala 23 nových škodovek. Jedno auto vyšlo na 725 tisíc

Policie v Královéhradeckém kraji dnes převzala prvních 23 nových vozidel. Dalších 28 aut získá během února. Vozový park policie obměňuje ve všech krajích. Novinářům to dnes řekli na Velkém náměstí v centru Hradce Králové zástupci policie. Slavnostního předání první dodávky aut se zúčastnil také ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Policie přebrala vozidla značky Škoda Octavia Combi 2,0 TSI 4x4 v policejních barvách. Nová auta nahrazují stejný počet starších vozidel.

Ředitel hradecké krajské policie Petr Petřík řekl, že prvních 23 nových škodovek je určeno především pro obvodní oddělení po celém regionu.

"Dalších 28 aut bychom měli dostat v únoru. To budou auta ve speciálním provedení, 12 z nich bude pro dopravní policii a 16 pro prvosledové hlídky. Všechno to budou stejné typy vozidel. Auta, která dostaneme během února, se liší tím, že jsou vepředu vybaveny bezpečnostním rámem," řekl novinářům Petřík.

Cena dnes převzatých vozidel je podle něj 655.000 korun za kus, u aut pro prvosledové hlídky je to 725.000 a u vozidel pro dopravní policii 738.000 korun. Cena se liší podle výbavy. Například tzv. prvosledová vozidla mají kromě běžné výbavy navíc také balistický štít, rozšířený balíček první pomoci nebo defibrilátor.

Ne všechna ojetá starší auta ale skončí, některá najdou uplatnění u jiných organizačních útvarů policie nebo budou sloužit jako záloha.

Dodávka prvních 23 aut pro policii v hradeckém kraji je součástí obměny vozového parku Policie ČR, která začala koncem loňského roku. Policie po celé republice dostanou ze zakázky za 603 milionů korun 865 vozidel Škoda Octavia Combi. Také policisté Pardubického kraje si dnes převzali devět nových služebních vozidel.

"K dnešnímu dni bylo přiděleno přes 400 vozidel. Cíl je, aby všech 865 bylo na útvarech do konce února," řekl ministr vnitra Hamáček.

Vozový park je u Policie ČR poměrně zastaralý. Podle policejního prezidenta Jana Švejdara je proto výměna aut nutná. "Nová auta Policie ČR momentálně nejvíce potřebuje. Policie nakoupila na sklonku roku více jak 2000 dopravních prostředků. Jsem rád, že se pro naše policisty povedlo nakoupit to nejlepší, co v této kategorii Škoda nabízí," dodal Švejdar.

Foto KŘP HK

Štítky ČR, policie, automoto, Královéhradecký, FOTO, Královéhradecký kraj, Jan Hamáček, vozový park, Škoda Octavia, ČSSD, Hradec Králové, Policie České republiky, Jan Švejdar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie v hradeckém kraji dostala 23 nových škodovek. Jedno auto vyšlo na 725 tisíc  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.