Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradecký brankář Mazanec byl vybrán mezi pětici nejužitečnějších hráčů hokejové Ligy mistrů

Hradecký hráč mezi pětici nejlepších hráčů v hokejové Lize mistrů? Utopie, kde že! V letošní sezóně se Marek Mazanec, brankář Mountfieldu HK dostal mezi elitní výběr a na řadě jsou fanoušci, kteří mohou rozhodnout, zda si bývalý gólman NHL zaslouží trofej pro nejlepšího hokejistu elitní soutěže.

Do extraligy se vrátil po nepříliš úspěšném angažmá v zámoří. Ačkoliv ze začátku nepředváděl zrovna oslnivé výkony, v posledních duelech patří mezi nejlepší brankáře jak extraligy, tak i ligy mistrů. Především díky němu se Východočeši poprvé probjovali do semifinále.  Mazanec drží v devíti duelech 1,56 inkasovaných gólů na utkání. 

Dalšími kandidáty jsou švýcarský brankář Jonas Hiller (Biel), švédský obránce Olle Alsing právě z Djurgaardenu, americký útočník Ryan Lasch (Frölunda) a finský útočník Arttu Illomäki (Lulea). Spolu s Mazancem je vybrala šestičlenná komise zástupců zakládajících zemí soutěže, mezi nimiž byl také Petr Nedvěd, bývalý vynikající útočník a současný generální manažer české hokejové reprezentace.

Hlasovat lze na webu www.championshockeyleague.com/fans/mvpvoting do 8. ledna. Z pětice hráčů se do dalšího výběru dostanou tři, z nich vzejde jeden vítěz. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Liga mistrů, semifinále, Hradec Králové, Mountfield HK, Marek Mazanec, hokej, Liga mistrů UEFA, Mountfield Hradec Králové, National Hockey League, Jonas Hiller, Olle Alsing, Ryan Lasch, Petr Nedvěd, Biel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký brankář Mazanec byl vybrán mezi pětici nejužitečnějších hráčů hokejové Ligy mistrů  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.