Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradec bude sledovat pohyb turistů ve městě skrz mobilní telefony. Agentuře za sběr dat dá 150 tisíc korun

Hradec Králové bude dalším z měst v České republice, které bude sledovat turisty a návštěvníky města skrz jejich data v mobilních telefonech. Město si najme agenturu, která bude sbírat o uživatelích poměrně dost informacích.

Město Hradec Králové od agentury obdrží o o turistech poměrně mnoho informací, nicméně ze zákona nesmí zveřejnit jména, konkrétní telefonní čísla, případně výpisy hovorů. Za to agentuře, která tyto informace zprostředkuje, dá 150 tisíc korun.

Tento sběr dat není novinkou. Podobné informace už nyní sbírají v Plzni, Liberci, nebo i v Krkonoších, hlavním cílem je získat přesné informace o počtu turistů a v jakých místech se nejvíce vyskytují.

„V takových průzkumech chceme jen pokračovat, abychom měli statistické srovnání v různých letech a časových obdobích. Děje se to formou sledování přítomnosti mobilních telefonů, protože ten má každý. Zjistíme například, ze které země a kdy tu někdo byl, jestli byl na festivalu a zda se odtamtud přemístil i do města. Jsme schopni získat poměrně velké množství dat, tabulek a údajů, se kterými můžeme dál pracovat, mohou nám dát spoustu odpovědí. Avšak pochopitelně je to velmi anonymizované,“ řekl pro server Idnes.cz primátor města Hradec Králové Alexandr Hrabálek.

Získaná data by měla sloužit městu k tomu, aby se dokázalo lépe připravit na případný nápor turistů. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pinterest.com

Štítky Hradec Králové, turisté, mobilní aplikace, agentura, mobilní telefon, Česko, Plzeň, Liberec, Alexandr Hrabálek, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec bude sledovat pohyb turistů ve městě skrz mobilní telefony. Agentuře za sběr dat dá 150 tisíc korun  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.