Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

OHLÉDNUTÍ: Nejtragičtější nehoda v roce se stala na přejezdu. Zemřela při ní celá rodina včetně dvou dětí

14. červenec patří v tomto roce k nejtragičtějším nehodám, jak v Královehradeckém kraji, tak v celé republice. Při srážce osobního vozu s vlakem na železničním přejezdu v Černožicích zemřeli čtyři lidé, kteří cestovali v autě - dva dospělí a jejich dvě děti.

S autem se srazil spěšný vlak jedoucí z Trutnova do Hradce Králové. Podle předběžného zjištění Drážní inspekce výstražná světla na přejezdu v době nehody fungovala. 

Lidé v autězemřeli na místě nehody. Šlo o muže a ženu ve věku 47 a 32 let a jejich děti staré pět a osm let. Osobní Škodu Fabii vlak zcela zdemoloval.

Podobně tragická nehoda se stala v Březhradu začátkem dubna roku 2003, kdy po srážce autobusu MHD linky č. 12 s vlakem zemřeli čtyři lidé. V té době měl přejezd pouze světelnou signalizaci. Od té doby ho hlídá kamerový systém a závory.

Letos zemřelo při nehodách v našem kraji 49 lidí., je to tedy nejtragičtější rok za posledních sedm let. Loni při nehodách zemřelo 18 lidí. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KŘP Královehradeckého kraje | Zdroj KŘP Královehradeckého kraje

Štítky Ohlédnutí, nehoda, smrt, rodina, vlak, havárie, Královéhradecký kraj, Černožice, Drážní inspekce, Hradec Králové, Trutnov, Škoda Fabia, Březhrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

OHLÉDNUTÍ: Nejtragičtější nehoda v roce se stala na přejezdu. Zemřela při ní celá rodina včetně dvou dětí  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.