Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Touhle dobou mělo být Tesco u Atria již otevřené, rekonstrukce ještě pár měsíců potrvá

Původní plán znovuotevření obchodního domů Tesca se posunul o několik měsíců. Zákazníci si na rekonstruovaný obchod, jenž ponese stejný název, jako vedlejší obchod Atrium, musí počkat minimálně do dubna následujícího roku.

Rekonstrukce měla původně trvat od poloviny letošního února právě do posledního měsíce v roce 2019. V posledních týdnech se však objevily informace o plánovaném nutném prodloužení všech prací. Ty by se na jaře nakonec měly rychle přehoupnout už do svého finiše.

Nicméně podle toho, v jakém stavu obchodní dům zatím je, není jisté, zda se v dubnu skutečně znovuotevření dočkáme. Podle fotek je poznat, že vnitřek budovy se od základů předělává. 

"Plánované otevření obchodu bylo sice proti původnímu plánu drobně posunuto, ale obchod by měl být otevřen v dubnu 2020," řekl mluvčí Tesca Václav Kokoulíček.

Podle prvních informací by v horním patře měly působit fastfoodové řetězce. Kolovaly zvěsti, že by v Hradci mohl nové působit i Burger King, nicméně ten působení v OD Atrium vyvrátil. Na místě by měly být nicméně desítky obchodů. Některé známé značky, ale i ty, které ve městě doposud nepůsobí. Stále ale zatím není jisté, jaké řetězce v rekonstruovaném domě budou působiz.

Třípatrový objekt, ve kterém fungoval do počátku 90. let v Hradci Králové první vícesortimentní obchodní dům Prior, vznikl v letech 1978 až 1981. Budově musel ustoupit celý blok domů. Na počátku 80. let to byl se svými 7200 metry čtverečními prodejní a více než 9000 metry čtverečními užitkové plochy čtvrtý největší obchodní dům v tehdejším Československu.

Zajímavostí byly i eskalátory, které byly prvním takovým zařízením ve veřejném prostoru v Hradci Králové. Britská společnost Tesco koupila objekt od americké firmy K-Mart v druhé polovině 90. let. V přízemí je supermarket potravin, v patře oděvy, domácí potřeby a třeba také hračky. Ve druhém patře objektu je samoobslužná restaurace s terasou. Střecha objektu slouží částečně jako parkoviště.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Martin Doležal

Štítky Tesco, Atrium, Hradec Králové, rekonstrukce, obchod, obchodní dům, Atria, Burger King, Kmart, Československo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Touhle dobou mělo být Tesco u Atria již otevřené, rekonstrukce ještě pár měsíců potrvá  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.