Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cyklostezky spojující Pouchov, Piletice a Rusek budou pro cyklisty zprovozněné již na začátku roku

Práce na cyklostezkách v úsecích Pouchov – Piletice a Piletice – Rusek v posledních dnech finišují, dodělávají se drobné terénní úpravy. Ačkoliv je stavba prakticky hotová, bude ještě nutné si do oficiálního otevření počkat na kolaudaci, která by měla u obou úseků probíhat během zimních měsíců. Stavba obou úseků vyšla na přibližně 22,3 milionu korun včetně DPH.

„Počítáme, že ještě během prosince bude zahájena kolaudace a když vše půjde dobře, tak začátkem roku bude cyklostezka oficiálně přístupná veřejnosti,“ říká Jiří Bláha, náměstek primátora pro oblast investic. Stavba prvního úseku z Pouchova do Piletic byla zahájena na konci dubna, práce na druhém úseku z Piletic do Ruseka pak začaly na konci června.

„Ačkoliv zezačátku komplikovalo stavbu prvního úseku deštivé počasí, a navíc se v místě výstavby vyskytly nezakreslené inženýrské sítě, nakonec se nám podařilo tuto investiční akci dokončit v plánovaném termínu,“ dodává Bláha. Cena prvního úseku je 12,6 milionu včetně DPH. Cena druhého úseku včetně nákladů na vyvolané přeložky vyšla na 9,7 milionu s DPH.

Stavební technika se ale v budoucnu do Ruseka vrátí, v současné době se plánuje rekonstrukce komunikace a chodníků na hlavním průtahu. Královéhradecký kraj zde plánuje rekonstrukci vlastní komunikace a město nové chodníky, zastávky a nástupiště a také zajistí sadové úpravy.

„Dneska jsme v radě schválili výběr projektanta, který připraví projektovou dokumentaci chodníků, zastávky a nástupiště, osvětlení přechodu a projekt sadových úprav a zajistí také inženýrskou činnost. Cena projektové dokumentace, na které se začne pracovat začátkem nového roku, je něco málo přes 300 tisíc korun včetně daně. Zahájení stavebních prací se bude odvíjet od domluvy s krajem, stejně jako výběr zhotovitele, kterého bychom chtěli vybrat společného pro obě stavební akce,“ doplňuje Bláha. 

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto pixabay.com | Zdroj Statutární město Hradec Králové

Štítky Cyklostezka, Pouchov, Piletice, Rusek, cyklisté, Jiří Bláha, chodník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklostezky spojující Pouchov, Piletice a Rusek budou pro cyklisty zprovozněné již na začátku roku  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.