Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Mobilní telefony, hodinky, prsteny, řetízky nebo jízdní kola. To vše čeká na magistrátu na své majitele

Ztráty a nálezy na hradeckém magistrátu čítají několik stovek kusů nejrůznějších věcí, které občané ztratili nebo zapomněli v MHD, případně ve vlaku. Jedná se převážně o nálezy od občanů, policie a strážníků.

Mezi celkem pravidelné nálezy patří peněženky s hotovostí a doklady. U  ěchto nálezů se většinou podaří dohledat a oslovit majitele. Spolupracujeme také s cizineckou a imigrační policií na území města Hradce Králové. 

Postrádáte nějakou svoji věc? Třeba se u nás nachází! Pravidelně aktualizovaný seznam nalezených věcí zde. https://www.hradeckralove.org/

Spacáky, kufry, batohy, rukavice, bundy, deštníky, školní výkresy, maturitní otázky, služební průkazy, nabíječky na telefony, šály, knihy…

Kontaktovat nás můžete na e-mailové adrese ztraty-nalezy@mmhk.cz, telefonicky na čísle 495 707 115 nebo se osobně dostavte na magistrát města, Československé armády 408 (levé křídlo, suterén, kancelář č. S8). Veřejnosti je pracoviště k dispozici v pondělí a ve středu od 8:00 do 17:00 hodin. V úterý a ve čtvrtek je možné domluvit návštěvu mezi 8:00 a 14:00 hodinou na výše uvedeném telefonním čísle. V pátek je pracoviště uzavřeno.

Problematiku ztrát a nálezů upravuje zákon č. 89/2012 Sb., Občanský zákoník. Ten, kdo najde ztracenou věc, je povinen ji vydat vlastníkovi nebo oznámit nález obci, na jejímž území byl nalezen. Nepřihlásí-li se o ni vlastník do 3 let od jejího odevzdání, připadá věc do vlastnictví obce.

Přihlásí-li se úřadu vlastník věci, je vyzván odpovědným zaměstnancem k prokázání totožnosti a identifikaci ztracené věci tak, aby prokázal, že mu věc náleží. Vlastník věci je rovněž dle nového občanského zákoníku povinen nahradit městu náklady, které mu vznikly v souvislosti s jejím opatrováním. Nalezené doklady (občanské průkazy, cestovní pasy) se předávají příslušnému odboru.

Zdroj Magistrát města HK

Štítky Magistrát města, Hradec Králové, ztráty a nálezy, magistrát, Československá armáda

Mobilní telefony, hodinky, prsteny, řetízky nebo jízdní kola. To vše čeká na magistrátu na své majitele  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.