Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Dům hrůzy u hradeckého terminálu MHD. Město chce bezdomovce a narkomany dostat pryč

Náměstek primátora pro oblast sociálních věcí Martin Hanousek tento týden navštívil se svými kolegy z odboru sociálních věcí, strážníky Městské policie Hradec Králové, PČR a zástupci KMS budovu "holubí dům" nedaleko terminálu HD, kterou nyní obývají lidé bez domova a narkomani. K jednání byl přizván i majitel, který slíbil bezodkladné zajištění a zabezpečení objektu, který je nyní uvnitř v dezolátním stavu.

Náměstek primátora Martin Hanousek po návštěvě rizikové lokality situaci zhodnotil: „Překvapilo mě, jak může také vypadat místo v tzv. salonu republiky, navíc velmi blízko autobusového a vlakového nádraží, kde denně prochází mnoho lidí. Město Hradec Králové nemá v úmyslu legalizovat squaty. Jakékoli aktivity v objektu jsou plně v kompetenci majitele a jsem rád, že se majitel hlásí k odpovědnosti za plánované zabezpečení proti neoprávněnému užívání. Jde o správný krok z hlediska prevence kriminality, ale také z hlediska prevence ochrany zdraví a životů. O blížícím se uzavření objektu budeme co nejdříve informovat naše partnery z řad poskytovatelů sociálních služeb, zejména těch, kteří se zabývají primárně cílovými skupinami osob bez domova a osob se závislostmi."

Petr Macl, terénní pracovník Domu Matky Terezy, který provozuje Oblastní charita Hradec Králové, k tomuto místu uvedl: "Beznaděj. Když se půjdete podívat do Holubího domu (budova bývalé celnice poblíž terminálu hromadné dopravy, pozn. red.), dojdou vám slova. Tam uvidíte, co je závislost. Scházejí se tam narkomani, kteří berou tvrdé drogy. Myslím, že tam chodí i mladí lidé z „normálních“ rodin. Je to skutečně zmar. Následkem toho všeho je, že i poměrně mladí lidé, kteří v tom zůstanou zaseklí, časem začnou trpět demencí a mozek jim zmizí. Je tam vidět, jak mladí narkomani nemají vůli vůbec k ničemu, nejsou schopni si uspořádat ani zcela základní věci, jde jim jen o to dostat do sebe rozkoš. Všude jsou exkrementy a oni v tom žijí, milují se a spí."

Tisková zpráva

Štítky dům, Martin Hanousek, Hradec Králové, Oblastní charita Hradec Králové, bezdomovec

VIDEO: Dům hrůzy u hradeckého terminálu MHD. Město chce bezdomovce a narkomany dostat pryč  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.