Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Čtvrt roku do Vánoc! Technickým službám už nyní můžete nabídnout strom na výzdobu

Tak jako každý rok shánějí pracovníci Technických služeb Hradec Králové vhodné stromy na výzdobu Masarykova náměstí, Velkého náměstí a náměstí 28. října v Hradci Králové. V současné době mají zajištěn pouze jeden ze tří potřebných stromů, a tak nutně shánějí ještě dva.

"Dovolujeme si oslovit občany Hradce Králové a okolí s prosbou, zda by nabídli vánoční stromy pro výzdobu náměstí. Poptávány jsou jehličnaté stromy, zejména smrky, a to zelené i stříbrné, jedle a douglasky s velikostí 15 metrů a více," říká Daniel Jeřábek z Technických služeb Hradce Králové, který má každoročně veškerou koordinaci týkající se této městské vánoční výzdoby na starost. "Důležitá je i dostupnost místa těžby stromů pro těžkou techniku, což představuje jeřáb a tahač s návěsem," dodává.

Vyzvednutí stromu zajistí pracovníci technických služeb ve spolupráci se smluvním dopravcem nejšetrnější a nejbezpečnější technologií. Při kácení s pomocí jeřábu lze bezpečně vyzvednout strom i z prostor v blízkosti budov, kde na standardní kácení není dostatek místa. Vzhledem k tomu, že na místě nedochází k odřezávání větví a rozřezávání kmene stromu, zůstává na pozemku mnohem méně nepořádku než při standardním kácení.

Za darování může příjít i odměna 

V případě zájmu je po kácení poskytnuto dárcům i odfrézování pařezu stromu a adekvátní náhrada palivového dřeva rozřezaného na špalky. Nevhodné jsou stromy se dvěma a více kmeny, stromy ohnuté, jednostranně zavětvené, duté, vyhnilé nebo jinak poškozené.

Nabídky jsou přijímány na emailové adrese info@tshk.cz nebo na telefonech 495 402 654, 495 402 644.

Autoři | Foto Ondřej Novotný

Štítky Vánoce, vánoční stromy, Hradec Králové, darujte strom, vánoční výzdoba, technické služby, smrk, strom, kácení

Čtvrt roku do Vánoc! Technickým službám už nyní můžete nabídnout strom na výzdobu  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.