Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladistvým nalili na Hip Hop Kempu všichni kontrolovaní stánkaři

Alkohol prodali mladistvým na nedávném hudebním festivalu Hip Hop Kemp v Hradci Králové všichni stánkaři kontrolovaní Českou obchodní inspekcí (ČOI). S prodejci ČOI zahájila správní řízení, ve kterém jim hrozí sankce až pět milionů korun. Řekl to ředitel regionálního inspektorátu ČOI František Švihlík. Na festival, který se konal 15. až 17. srpna, se zaměřila i policie. Zjistila 261 různých deliktů, z nichž se 184 týkalo drog. Na festivalu bylo asi 9000 lidí.

Inspektoři ČOI na festivalu udělali celkem šest kontrol a při všech zjistili porušení právních předpisů. V pěti případech se jednalo o prodej alkoholu mladistvým. Kontroly na prodej alkoholu se týkaly čtyř stánků a jedné prodejny potravin a alkoholických nápojů u areálu festivalu na hradeckém letišti. "Ke kontrolním nákupům byla přizvána osoba mladší 18 let. Ve všech provozovnách byl prokázán prodej alkoholického nápoje mladistvému," uvedl mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

Inspektoři také zjistili porušení zákona při vybírání parkovného v areálu kempu. Parkující podle ČOI nedostali ani na vyžádání doklad o zaplacení s požadovanými náležitostmi. "Dále bylo zjištěno, že spotřebitel nebyl řádně informován o ceně za službu parkování," uvedl Fröhlich. Věc bude inspekce s provozovatelem parkoviště řešit ve správním řízení.

Jeden z nejvíce rizikových festivalů

Policie k letošnímu 18. ročníku festivalu již dříve uvedla, že patřil k nejrizikovějším kulturním festivalům pořádaným v Královéhradeckém kraji. Ze 184 drogových deliktů policie 12 vyhodnotila jako trestný čin, 130 jako přestupek a dvaačtyřicetkrát se jednalo o řízení pod vlivem drog. Zadrženo bylo 14 lidí a do policejní cely jich bylo umístěno osm.

Policie dále řešila dva majetkové trestné činy, odhalila tři opilé řidiče a řešila 47 přestupků v dopravě a 25 přestupků v souvislosti s pobytem cizinců. Policisté zkontrolovali 2707 lidí a 1357 vozidel a uložili pokuty za 500.000 korun. Výše uložených kaucí dosáhla 760.000 korun.

 

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, trh, hudba, pop, alkohol, festival, Hip Hop Kemp, FOTO, Česká obchodní inspekce, policie, František Švihlík, Hradec Králové, Jiří Fröhlich, hip hop

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladistvým nalili na Hip Hop Kempu všichni kontrolovaní stánkaři  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.