Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidička nedala přednost motorkáři, ze střetu vyvázl s těžkým zraněním

Vážný střet motorky s osobákem řešily včera podvečerem složky integrovaného záchranného systému u obce Roudnice na Hradecku. Na místě zasahoval i záchranářský vrtulník. Šestatřicetiletý motorkář byl s těžkým zraněním transportován do hradecké fakultní nemocnice.

„K nehodě došlo tak, že řidička auta značky Škoda Octavia vyjížděla z vedlejší silnice od Dobřenic směrem na Roudnici a nedala pravděpodobně přednost projíždějícímu motorkáři jedoucímu po hlavní od Chlumce nad Cidlinou směrem na Hradec Králové,“ popsala nehodový děj muvčí policie Iva Kormošová.

Nikdo jiný při nehodě zraněn nebyl. Policisté pětačtyřicetiletou řidičku podrobili dechové zkoušce s negativním výsledkem. U motorkáře z důvodu zranění nařídili odběr krve.

„Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě zjištěna ani uplatněna. Policisté odhadli na Octávii škodu na 25 tisíc a na motocyklu značky Honda 23 tisíc korun,“ uzavřela Kormošová a dodala, že se policie bude nehodou dále zabývat.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, nehoda, motorka, Hradecko, úraz, Roudnice, Královéhradecký kraj, havárie, Škoda Octavia, Honda, Hradec Králové, Chlumec nad Cidlinou, Dobřenice

Řidička nedala přednost motorkáři, ze střetu vyvázl s těžkým zraněním  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.