Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Ve Svobodných Dvorech vzniká workoutové hřiště, na dalších místech přibydou nové prvky

Workoutová hřiště jsou v Hradci Králové v kurzu, a proto není divu, že ve městě vzniká další. Tentokrát se na něj mohou těšit nejen obyvatelé Svobodných Dvorů. Dělníci se pustili tento týden do příprav a jeho vybudování, aby bylo hotové už na konci roku. Do stejného termínu se ale i na dalších místech objeví nové posilovací prvky.

Kromě obnovených betonových ploch volají Hradečané po workoutových a fitness prvcích. Aktuálně proto vzniká v městské části Svobodné Dvory v pořadí páté workoutové hřiště, které budují Technické služby Hradec Králové. Připojí se tak k hřištím, které už existují na Biřičce a Pláckách, ve Štefánikově ulici a Labské Kotlině.  

Hřiště, které vyjde na téměř 900 tisíc korun bez DPH bude umístěno v Třešňové ulici a hotovo má být na podzim. Na 140 metrech čtverečních budou moci milovníci sportu vyzkoušet přibližně 30 stanovišť složených z různých hrazd, bradel a jednoho prvku pro handicapované. Součástí prací jsou nutné terénní úpravy a bezpečné dopadové plochy, na kterých zhotovitel vytvoří i znak Svobodných Dvorů.

Nepůjde ale o jediné místo ve městě, kde se objeví nové workoutové hřiště. Další vyroste v areálu Šrámkova statku v Pileticích a bude mít deset stanovišť. U jiných přibydou sportovní pomůcky. V Ořechové ulici v Plačicích bude rozšířeno klasické dětské hřiště o 18, a na Slezském Předměstí o 35 workoutových stanovišť. Na obou herních plochách nebude chybět ani prvek pro handicapované. V Gagarinově ulici na Slezském Předměstí budou navíc čtyři posilující prvky uzpůsobené pro seniory. V těchto městských částech vyjdou cvičební prvky na tři miliony korun.

Ohodnoť článek

Foto TSHK | Zdroj TSHK

Štítky Technické služby Hradec Králové, Hradec Králové, Plačice, Slezské Předměstí, Svobodné Dvory, Piletice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Svobodných Dvorech vzniká workoutové hřiště, na dalších místech přibydou nové prvky  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.