Počasí dnes26 °C, zítra29 °C
Úterý 25. června 2024  |  Svátek má Ivan
Bez reklam

Lidi v Hradci Králové osvěží v parných dnech další mlžné prvky

Letní vedra budou pro lidi v Hradci Králové zase o něco snesitelnější. Loni ve městě přibylo pět mlžných bran a letos je Technické služby Hradec Králové rozšířili dalších pět mlžících prvků. Lidé je najdou na několika náměstích.

Technické služby Hradec Králové přidalo pro letošek dalších pět mlžicích prvků, a to ve tvaru stromů a krychle. V těchto dnech se mlžné stromy objevily na náměstí 28. října a na Ulrichově, Baťkově a Masarykově náměstí. V průběhu června přibude ještě mlžicí krychle u sportovního areálu Slavia. Novinky vyšly na téměř 500 tisíc korun bez DPH. lžidlo lze vyzkoušet také na náměstí 28. října. Mlžná krychle v ceně přibližně 87 tisíc korun bez DPH bude umístěna ještě tento měsíc u areálu TJ Slavia Hradec Králové.

„Po pozitivním ohlasu z minulého roku na mlžné brány jsme letos pořídili nové mlžicí prvky jako další chladicí opatření v horkých dnech. Mlžidla připomínají svým tvarem stromy nebo krychli, a jsou umístěna na často navštěvovaná hradecká náměstí a místa k vhodnému zdroji vody,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek primátorky odpovědný za Technické služby Hradec Králové Pavel Vrbický. 

„Společně s novými mlžnými prvky se spustí také mlžné brány. U těch jsme letos vylepšili jejich umístění. Z pěti mlžných bran přišla jedna na dětské dopravní hřiště v Třebši a jedna k Divadlu Drak. Ostatní pak podle vyzkoušené návštěvnosti zůstaly na tradičních místech u autobusové zastávky Alessandria, na Malém náměstí a u Grandu,“ popisuje umístění náměstek Vrbický.

Jak uvedlo město, přibližně dva metry vysoké mlžné stromy jsou stejně jako mlžné brány vyrobeny z nerezové oceli a mají tlačítko s časovačem mlžení na 15 sekund. Téměř 2,5metrová celoocelová mlžná krychle bude fungovat podobným způsobem. „Většina mlžných prvků má kromě ochlazování okolí výhodu ve své skladnosti a snadném přesouvání v případě potřeby u konání některých kulturních akcí. Výjimkou bude vzhledem k velikosti pouze mlžný prvek u sportovního areálu. Takto vyzkoušíme například bránu po dobu divadelního festivalu Regiony, kterou následně od Divadla Drak přesuneme do Malšovic k trvalkovému záhonu u zábavního centra,“ dodává ředitel Technických služeb Hradec Králové Tomáš Pospíšil.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Hradec Králové, osvěžení, léto, brána

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidi v Hradci Králové osvěží v parných dnech další mlžné prvky  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.