Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Žena si přišla na miliony korun díky falešným fakturám. Za stejný trestný čin už byla potrestána

Policie z Hradce Králové dokončila vyšetřování podvodu, kterého se dopustila třicetiletá žena. Na falešných fakturách si přišla na bezmála 4,5 milionu korun. A to i přesto, že za stejný trestný čin už v minulosti byla odsouzena.

Žena pracovala jako dispečerka pro různé dopravce. Vyřizovala administrativu a komunikovala mezi dopravci a odběrateli. Mimo jiné měla na starosti i fakturace, čehož se rozhodla využít.  

„Vystavovala fiktivní faktury, v nichž měnila čísla bankovních účtů na své nebo své matky. Také uváděla jiného dopravce, než který reálně přepravu provedl. Takto pozměněné faktury odesílala k proplacení jiným dopravcům,“ uvedla na webu policie mluvčí policie Iva Kormošová.  

Během roku si profakturovala necelých 4,4 milionu korun. Kromě toho se také dopustila podvodu na internetovém bazaru, kde nabízela dětské lehátko. Od zájemce sice obdržela 15 tisíc korun, ale ani po půl roce zboží neodeslala.  

„Svého jednání se dopustila i přesto, že byla do září roku 2022 ve tříleté zkušební době za podobný trestný čin. Toho se dopustila v roce 2019 a byla odsouzena k podmíněnému ročnímu trestu odnětí svobody,“ dodává mluvčí. Nyní může skončit ve vězení na dva až osm let.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky trestný čin, Hradec Králové, faktury, podvod, policie, vyšetřování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena si přišla na miliony korun díky falešným fakturám. Za stejný trestný čin už byla potrestána  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.