Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Garáž lehla nedaleko Nového Bydžova popelem, rodinný dům stojí

Při včerejším požáru přišla rodina ze Zachrašťan nedaleko Nového Bydžova kompletně o garáž. Naštěstí plameny ušetřily její rodinný dům a nepřišla tak o střechu nad hlavou.

Hasiči dostali echo o požáru samostatně stojící garáže v Zachrašťanech. Už při příjezdu jednotek na místo události byl vnitřní prostor garáže celý v plamenech. Uvnitř bylo zaparkované jedno osobní vozidlo a množství dalšího vybavení.

Oheň také přímo ohrožoval blízký rodinný dům, který začali hasiči hned po příjezdu chránit a ochlazovat. Hasební zásah byl veden třemi proudy, včetně jednoho s pěnou, protože ze zasaženého auta v garáži unikaly pohonné hmoty. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

Příčinou požáru byla technická závada, způsobená škoda je odhadnuta na jeden a půl milionu korun. Uchráněné hodnoty, primárně vedle stojící rodinný dům, představují asi pět milionů korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanic Nový Bydžov a Hradec Králové – Pražská a JSDH Nový Bydžov a Chlumec nad Cidlinou.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Nový Bydžov, požár, dům, garáž, Zachrašťany, hasiči, HZS, ČR

Garáž lehla nedaleko Nového Bydžova popelem, rodinný dům stojí  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.