Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ráno bylo až mínus dvacet pod nulou, lidé přidali na topení a hasičům přibývá práce

S topnou sezónou přibývá typických požárů a hasiči hlásí na Trutnovsku a Hradci Králové hned několik výjezdů. Hořelo v rodinném domě v Horní Brusnici i komín v centru Hradce Králové.

S klesajícími teplotami lidé přidali na topení a je to znát. Hasičům přibývá zásahů. Saze zahořely v komínovém tělese v domě v Komenského ulici v Hradci Králové a v rodinném domě v Horní Brusnici.

V Prostředním Lánově pak hořelo dřevo na topení – ovšem ne v krbu, ale vedle něj. Díky včasnému návratu majitelky domů byl požár včas zjištěn a uhašen. Tady bylo příčinou zřejmě nedodržení bezpečné vzdálenosti od kamen na tuhá paliva nebo vypadnutí uhlíku při přikládání.

Od začátku topné sezóny evidují hasiči třicítku požárů, které nějak souvisí s topením. A´t už se jedná o požáry sazí v komíně, požáry způsobené vlivem špatné konstrukce topidla nebo různého nedbalostního jednání v souvislosti s topením.

Hasiči opět připomínají zásady správného topení. Alespoň jednou ročně by si měli lidé zavolat kominíka na vyčištění komínu a mít při ruce revizní zprávu. V okolí topidla by nemělo být umístěno nic hořlavého. Lidé by měli také dávat pozor při přikládání na vypadlé uhlíky.  A rozhodně nespalovat odpad, ale topit jen palivem k tomu určeným.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky požár, komín, saze, topení, topidlo, Hradec Králové, Horní Brusnice

Ráno bylo až mínus dvacet pod nulou, lidé přidali na topení a hasičům přibývá práce  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.