Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V příštím roce chce Hradec Králové investovat 70 milionů korun do sociálních služeb

Radnice v Hradci Králové má na příští rok připravené dotace v celkové výši 70 milionů korun, které hodlá rozdat provozovatelům sociálních služeb. Jde například o terénní pečovatelské služby, denní stacionáře nebo chráněné bydlení. Samostatnou kategorií je i odlehčovací služba.

V prvním kole město rozdělí celkem 61 milionů korun. Zhruba polovina půjde do pečovatelských, terénních a odlehčovacích služeb. „Dále budou šesti miliony korun podpořeny i navazující aktivity, jako například rodinná centra či různé specifické rekondiční a rehabilitační pobyty pro lidi se zdravotním postižením, navazující služby pro seniory a projekty zaměřené na prevenci,“ uvádí v tiskové zprávě náměstek primátorky Pavel Vrbický (Piráti). 

Další finanční podporu dostane takzvaná dopravní služba pro osoby se zdravotním postižením. Sem magistrát pošle 2,5 milionu korun. 

„Celkové náklady registrovaných sociálních služeb převyšují 650 milionů korun a na této částce se město podílí 61 miliony korun. Zbylé finanční náklady jsou řešeny prostřednictvím dotací Královéhradeckého kraje a státu. Řada služeb je přitom hrazena také samotnými uživateli,“ dodává náměstek Vrbický. 

  

Ohodnoť článek

Foto stevepb | Pixabay

Štítky sociální služby, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, finance, dotace, podpora

V příštím roce chce Hradec Králové investovat 70 milionů korun do sociálních služeb  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.