Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Pyrotechniku nechte doma, vzkazují policisté před zítřejším fotbalem v Hradci

Desítky policistů společně se strážníky budou dohlížet na zítřejší fotbalový zápas MOL cupu mezi hradeckými Votroky a pražskou Slávií. Úvodní výkop je naplánován v hradecké aréně přesně na osmnáctou hodinu.

Několik desítek policistů z pořádkové, kriminální, cizinecké či dopravní služby, bude společně se strážníky Městské policie Hradec Králové dohlížet na veřejný pořádek, nejen v místě konání fotbalového zápasu, ale také v jeho širším okolí. Pokud bude potřeba, můžou se policisté spolehnout i na kamerové záznamy přímo ze stadionu. 

"Monitorovat situaci budou po celou dobu i policisté z antikonfliktního týmu, v hledáčku policistů bude nejen příjezd fanoušků a jejich příchod na stadion, ale také jejich následný odjezd," uvedla v tiskovém prohlášení policejní mluvčí Magdalena Vlčková.

Policisté také připomínají znění městské vyhlášky, ve kterém je jasný zákaz používání zábavní pyrotechniky na území města. Použití pyrotechniky během sportovního utkání, ale i při cestě na zápas či při návratu z něj, navíc upravuje od loňského roku i změna zákona o odpovědnosti za přestupky, která umožňuje důsledněji trestat používání pyrotechniky na sportovních akcích, ale také mimo jiné divácké násilí na stadionech. „Pokud výtržník použije od 1. února 2022 pyrotechniku během sportovního utkání, ale i při cestě na zápas či při návratu z něj, dopustí se nově přestupku používání pyrotechniky na sportovních akcích,“ uvádí ke změně zákona Ministerstvo vnitra ČR.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky fotbal, Hradec Králové, pyrotechnika, policie, Slávia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pyrotechniku nechte doma, vzkazují policisté před zítřejším fotbalem v Hradci  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.